Winkelcentrum Stadsveld behaalt eerste ster KVO

Zaterdag 23 april is de feestelijke onthulling van de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelcentrum Stadsveld. Deze bijzondere gebeurtenis wordt gecombineerd met een Opschoonochtend door buurtbewoners.

In winkelcentrum Stadsveld hebben ondernemers, politie, brandweer, gemeente en andere betrokkenen de afgelopen tijd hard gewerkt om de eerste ster van het KVO binnen te slepen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) adviseert winkelgebieden sinds 2013 over het Keurmerk Veilig Ondernemen, waar voorheen het Hoofdbedrijfschap Detailhandel dit organiseerde.

De praktijk heeft inmiddels bewezen dat het KVO succesvol is. De voordelen van het KVO zijn een snelle en directe communicatie met gemeente, politie en brandweer. Dat leidt onder andere tot minder bedrijfsschade als gevolg van criminaliteit en een groter gevoel van veiligheid bij winkelpersoneel en consumenten.

Samen voor een schoon en veilig Stadsveld

De uitreiking van de eerste ster KVO gebeurt in combinatie met een Opschoonochtend. Een schone omgeving zorgt immers ook voor een veilig gevoel. Op deze manier zorgen bewoners en ondernemers samen voor een schoon en veilig Stadsveld.

Het programma op zaterdag 23 april is als volgt:

9:30 uur   Inloop met koffie/thee bij speeltuin ’t Honk
10:00 uur Tegellegging 1e ster KVO door wethouder Patrick Welman
10:10 uur Start opschonen
11:30 uur Einde opschonen
11:40 uur Toespraak CCV en ondertekening convenant
11:45 uur Uitreiking certificaten door wethouder Patrick Welman
11:55 uur Gezamenlijke afsluiting met broodjes en soep