Westerval tot half november afgesloten voor verkeer ‘stad uit’

05 september 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Vanaf woensdag 6 september is de Westerval gesloten voor verkeer dat de stad uit rijdt.

U kunt omrijden via de Parkweg. De weghelft voor verkeer vanaf de N18 naar het centrum blijft open. De bedrijven aan de Westerval kunt u bereiken via de omleiding over de Parkweg. Deze situatie duurt tot ongeveer november 2023. De planning kan veranderen door bijvoorbeeld het weer. 

In deze periode wordt de beek langs de Westerval gegraven. Ook worden er duikers aangelegd onder de inritten. Als dit klaar is krijgen beide weghelften van de straat en het fietspad een nieuwe laag asfalt. Dit gebeurt in gedeeltes zodat de bedrijven langs de Westerval altijd bereikbaar blijven.  

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van project GroenBlauw Westerval. De nieuwe beek verkleint het risico dat het riool overstroomt in delen van het centrum en de wijk Horstlanden-Veldkamp. Als het hard of lang regent, komen delen van Enschede onder water te staan. Om dit tegen te gaan legt de gemeente Enschede een beek aan langs de Westerval. De beek voert het regenwater uit Horstlanden-Veldkamp en een deel van het centrum af. Als het regent, stroomt het regenwater straks via regenpijpen en straatputjes naar de beek. Dit water komt niet meer in het riool. Dit vermindert de kans dat het riool overstroomt. De beek volgt voor een groot deel het spoor van de vroegere Zuiderspoorlijn en krijgt de naam Zuiderspoorbeek.

Kijk voor meer informatie op enschede.nl/groenblauw-westerval