Wethouder neemt boekje Sjors Sportief & Creatief in ontvangst

11 september 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Jeroen Diepemaat, wethouder van cultuur, heeft afgelopen maandag het eerste boekje Sjors Sportief & Creatief in ontvangst genomen bij het Stadhuis in Enschede. Het boekje werd overhandigd door mascotte Sjors zelf. 

Ruim 80 sport- en cultuuraanbieders doen dit schooljaar mee met Sjors Sportief & Sjors Creatief! Met Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen kinderen van het basisonderwijs op een laagdrempelige manier kennismaken met sport- en cultuuraanbieders in de gemeente Enschede. De aanbieders hebben hun aanbod ingevoerd, vanaf deze week wordt het kleurrijke boekje uitgedeeld aan ruim 10.750 kinderen. ‘’Sjors Sportief en Creatief is dé plek waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken, nieuwe vrienden kunnen maken en vooral veel plezier kunnen beleven!’’ aldus Jeroen Diepemaat.

Veelzijdig cultuur- en sportaanbod

Voor de aanbieders biedt dit project de mogelijkheid om zich te presenteren aan potentiële nieuwe jeugdleden. Door aanmelding bij Sjors Sportief & Sjors Creatief krijgt de aanbieder namelijk gratis promotie voor hun vereniging en hun aanbod. Sportaal vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur en ze zijn dan ook erg blij dat er weer zoveel aanbieders meedoen. De sport- en cultuuraanbieders uit Enschede die meedoen hebben samen ruim 1.000 activiteiten waar kinderen, voornamelijk gratis, aan mee kunnen doen en hun talent kunnen ontdekken. 

Sjors Sportief en Creatief is een initiatief van Cultuur in Enschede en Sportaal in samenwerking met de sport- en cultuuraanbieders in Enschede.