Wijkwijzer van start

21 juni 2018

Als gids, maar ook digitaal, telefonisch én in de wijk

Bij alle huishoudens in Enschede valt een dezer dagen de Wijkwijzer gids in de postbus. In de gids staat een greep uit de digitale versie van de Wijkwijzer. Dat is een nieuw digitaal platform met meer dan 500 activiteiten en voorzieningen die Enschede rijk is. Inwoners kunnen bij de Wijkwijzer terecht als ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij hun dagelijkse activiteiten of op zoek zijn naar ontmoeting. Het is dé plek waar alle vrij toegankelijke (welzijns)activiteiten en voorzieningen in Enschede te vinden zijn. Zoals bijvoorbeeld een boodschappenservice, eetsoos, ontmoetingscentrum of tips bij de financiële administratie. De volledige en actuele Wijkwijzer is te vinden op www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer. Ook kunnen inwoners langskomen bij één van de Wijkwijzer inlooppunten.

 

Op weg helpen

De Wijkwijzer wijst inwoners de weg. Demissionair wethouder Welzijn Jurgen van Houdt: “Soms hebben we als inwoners behoefte aan een activiteit of voorziening dichtbij huis. Daarvan hebben we er veel in Enschede, maar we weten niet altijd waar. De Wijkwijzer kan inwoners hierbij helpen. Het is een mooi voorbeeld van hoe wij de inwoners op weg willen helpen: in de eerste plaats met vrij toegankelijke, algemene voorzieningen.”

 

Inlooppunten

Tegelijkertijd krijgen de Wijkwijzer inlooppunten steeds meer vorm: in ieder stadsdeel in Enschede is er al minstens één inlooppunt actief. Deze inlooppunten worden bemenst door vrijwilligers en het professionele, geflexibiliseerde wijkwelzijnswerk. Je kunt er ook terecht als je suggesties hebt voor een activiteit in de wijk. De Wijkwijzers werken nauw samen met Wijkteams Enschede. Telefonisch zijn de Wijkwijzer en Wijkteams Enschede te bereiken onder nummer: 053 481 7900.