​​​​​​​Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar vooral ook voor jezelf! Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen. Het geeft je een goed gevoel en je kunt bijdragen aan een mooiere samenleving.

Onafhankelijk platform voor vrijwilligerswerk

De gemeente Enschede heeft een onafhankelijk platform voor vrijwilligerswerk, M-Pact. Dit platform helpt mensen die vrijwilligerswerk willen doen, te matchen met één van de vele vrijwilligersorganisaties, stichtingen of verenigingen binnen Enschede. Daarnaast kun je bij M-Pact ook terecht voor advies en ondersteuning.

Iets voor jou?    

Er is binnen Enschede een heel groot aanbod aan vrijwilligerswerk of werkervaringsplekken Of dit nu binnen de zorg is of binnen een ambacht, hobby, techniek of ander werkveld is; er is voor iedereen wel iets.

Zoek je een vrijwilliger?

En heb je geen familie, vrienden, bekenden of naaste buren beschikbaar om bij te springen? Dan biedt burenhulp een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan kleine diensten zoals boodschappen doen, helpen met klusjes in jouw huis of tuin, je hond uitlaten, gezellig samen een kopje koffie drinken of een stukje wandelen. Ook hiervoor kun je terecht bij M-Pact.

Meer weten over M-Pact?

Ga dan naar de website M-Pact.nl.

Vrijwilligersverzekering

In Enschede zijn veel vrijwilligers. Om haar vrijwilligers te ondersteunen heeft de gemeente Enschede een collectieve VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten maar natuurlijk moet je zelf ook goed WA-verzekerd zijn.

Voor wie?

De vrijwilligersverzekering is bedoeld voor iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of voor een organisatie uit de gemeente. Een vrijwilliger is degene die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Dus iedere vrijwilliger actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente is verzekerd. Op de website van M-Pact vind je meer informatie over de vrijwilligersverzekering.

Heb je vragen? Neem dan contact op met M-PACT via mail info@m-pact.nl of bel naar 053- 432 33 04.