​​​​​​​Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Je help er anderen mee, maar doet het ook voor jezelf. Het geeft een goed gevoel om mensen te helpen en om nuttig bezig te zijn.

M-Pact is het startpunt voor vrijwilligerswerk

M-Pact is de organisatie die in Enschede alle initiatieven ondersteunt op het gebied van vrijwilligerswerk.

M-Pact brengt vraag en aanbod bij elkaar. Zij brengen mensen die vrijwilligerswerk willen doen in contact met 1 van de vele vrijwilligersorganisaties, stichtingen of verenigingen in Enschede. En ook andersom. Een vereniging die vrijwilligers zoekt, kan ook terecht bij M-Pact.

Je kunt bij M-Pact terecht:

  • Als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk
  • Als je vrijwilligers nodig hebt
  • Als je iemand nodig hebt voor een klein klusje of wat gezelligheid

Kijk eens op de website van M-Pact. Er is voor iedereen iets passends te vinden.

Burenhulp

Als je 1 op 1 iemand wilt helpen of juist zelf hulp nodig hebt bij een klusje, dan is er Burenhulp. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon samen een kopje koffie drinken of een stukje wandelen.

Hulp vragen en hulp bieden via Burenhulp kan ook bij M-Pact.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten. Hierdoor is iedere vrijwilliger in Enschede verzekerd als er iets mis gaat tijdens het vrijwilligerswerk. Lees meer informatie over de vrijwilligersverzekering.

Contact

  • Mailen: info@m-pact.nl
  • Bellen: 053- 432 33 04 (elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
  • Langskomen voor een persoonlijk gesprek: elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur zijn medewerkers van M-Pact aanwezig in het Huis voor Taal en Meedoen. Dat zit in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15