Winactie Natuur voor Elkaar #waterbazenoverijssel

08 augustus 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Natuur voor Elkaar organiseert een leuke winactie voor alle Overijsselaars die op een creatieve manier omgaan met water in hun tuin.

Deel uw creatieve en inspirerende wateroplossing

Deel vóór 11 september uw creatieve wateroplossingen met foto's of video op Instagram, Facebook of LinkedIn met de hashtag #waterbazenoverijssel en vertel uw verhaal erbij. Mailen mag ook naar natuurvoorelkaar@overijssel.nl. Waarom maakte u deze oplossing in uw tuin en wat was het leukste dat u ervoor terug kreeg, waar werd u blij van en wat vond u minder? Natuur voor Elkaar verloot onder de vier schrijvers van het beste verhaal met foto's twee pocketherbariums en twee keer het boek: Zakboek voor de sponstuin. 

Waarom regenwater opvangen?

Regenwater opvangen heeft als groot voordeel dat er minder schoon drinkwater wordt gebruikt. Maar wist u dat het ook beter is voor uw planten dan leidingwater? Sommige planten verdragen zelfs geen leidingwater en doen het alleen op regenwater. Afkoppelen van regenwater van het riool en het vervolgens laten verspreiden over de tuin is beter voor het bodemleven en gaat verdroging van uw tuin tegen. 
 
Uw tuin ontstenen zorgt daarnaast ook voor minder wateroverlast bij zware regenbuien. Het water blijft niet op de tegels staan maar zakt weg in de bodem. Ook als u uw regenwaterafvoeren afkoppelt van het riool heeft u minder wateroverlast. Minder stenen en meer planten in uw tuin zorgt bovendien voor meer vlinders, bijen en vogels. Meer groen zorgt er ook voor dat het koeler blijft in de omgeving van uw woning als de temperaturen stijgen in de zomer. 

Subsidie afkoppelen regenwater, aanschaf regenton en tegel eruit en plantje erin

Voor het afkoppelen van uw regenpijp, het aanschaffen van een regenton of het vervangen van tegels voor beplanting kunt u subsidie krijgen. Kijk voor meer informatie hierover op de webpagina GroenBlauw Enschede Subsidie.