Windbrugstraat kleurrijker met subsidie Stimuleringsfonds

20 september 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Vanuit ons ‘Actieplan Binnenstad’ is dit jaar het Stimuleringsfonds verdiept en verbreed. Het is daarmee mogelijk om subsidie te krijgen voor ideeën die de binnenstad opfleuren.

Denk aan gevelverbeteringen, activiteiten en het toevoegen van meer groen aan het straatbeeld in de binnenstad. Tot aan het einde van dit jaar interviewen we enkele ondernemers die de afgelopen jaren gebruik hebben gemaakt van het Stimuleringsfonds. 

Deze week het verhaal van Frank en Charlie. Dit lunchcafé is enkele jaren geleden geopend aan de Windbrugstraat. Voor het opknappen van de gevel en het toevoegen van groen rondom het pand is er gebruik gemaakt van het Stimuleringsfonds.  

Geattendeerd op subsidie door pandeigenaar

“Onze pandeigenaar heeft ons gewezen op het bestaan van de regeling voor gevelverbetering”, zo vertelt Leonie Hulselmans, mede-eigenaar van Frank en Charlie. “In eerste instantie hebben we niet meteen contact gezocht met de gemeente. De administratie die bij een aanvraag komt kijken vormde een enorme drempel. We dachten dat we bij zo’n procedure veel verantwoording moesten afleggen en namen aan dat het gemakkelijker en sneller zou gaan zonder subsidieaanvraag. Als ondernemer blijven dat soort dingen toch vaak liggen.”   

“Uiteindelijk kwamen we in contact met Carolien die over het Stimuleringsfonds gaat. In plaats van dat we door hoepels moesten duiken, kwam er steun voor de plannen. We hebben daardoor naast de gevelsubsidie ook een aanvraag gedaan voor vergroening in de straat. Groen moet natuurlijk groeien, maar inmiddels is ook de straat helemaal opgeknapt.”  

Onze gasten waarderen het groen

“Regelmatig horen we onze gasten positief praten over de sfeer in ons pand en rondom het pand. Pas hoorde ik nog twee gasten met elkaar praten. Een van de twee zei: ‘Het is hier net Ibiza!’. Daarnaast was het een uitdaging om het hier toegankelijker te maken, maar inmiddels is ook dat gelukt!” 

Tips voor andere ondernemers

"Je zou denken dat andere ondernemers ook last hebben van dezelfde drempel die wij hadden. Dus ik zou aanraden dat hoewel je het druk hebt, je gewoon om hulp kunt vragen bij de gemeente.” 

Heb je ook een goed idee voor de binnenstad?

Wil je kunst of groen toevoegen om het straatbeeld te verbeteren, heb je een activiteit voor de binnenstad in gedachten waar je subsidie voor kan gebruiken of wil je jouw pand in de binnenstad ook opknappen met behulp van de subsidie gevelverbetering?

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Onze collega Carolien c.v.snellenberg@enschede.nl (+31 6 100 37 917) staat voor je klaar voor meer informatie en om je vragen te beantwoorden.