Melding mobiel breken van puin

Als u bouw- en sloopafval wilt bewerken met een mobiele puinbreker dan moet u voldoen aan de bepalingen van het Besluit Mobiel Breken van Bouw en Sloopafval. Onder bouw- en sloopafval wordt verstaan: steenachtige bedrijfsafvalstoffen afkomstig van het bouwen of slopen van wegen, gebouwen of overige bouwwerken. Het Besluit kunt u vinden op www.overheid.nl

U dient het gebruik van een mobiele puinbreker minimaal 15 werkdagen vóórdat u wilt beginnen melden bij de gemeente Enschede, afdeling Vergunningen.

U kunt hiervoor digitaal een melding indienen.

Na indiening van uw aanvraag ontvangt u een ontvangstbevestiging. Bovendien wordt de melding gepubliceerd in het blad ‘Huis aan Huis'.
Tenminste twee werkdagen voordat u feitelijk begint, meldt u dit aan de gemeente via het 'Melding woon- en leefomgeving' in dit loket. U kunt uw melding ook telefonisch doorgeven via het telefoonnummer 053 481 7600.
Bij de uitvoering moet u zich houden aan de bepalingen uit het Besluit en de daarbij behorende bijlage. De afdeling Handhaving van de gemeente Enschede bezoekt de locatie om te zien of de voorschriften worden gevolgd.

Wanneer is het nodig?
Het Besluit mobiel breken van bouw- en sloopafval is voor u van toepassing als u een mobiele puinbreker gaat gebruiken op een plek waar u bijvoorbeeld een gebouw hebt gesloopt. U mag geen puin van buiten de slooplocatie aan voeren en u mag een mobiele puinbreker op een bepaalde plek niet langer dan drie aaneengesloten maanden gebruiken.

Werkzaamheden melden
Als u werkzaamheden wilt melden, zoals het indienen van een melding besluit mobiel breken bouw- en sloopafval kunt u dit digitaal doen. U kunt hiervoor gebruik maken van 'melding indienen'

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.