Mantelzorg

Ondersteuning mantelzorgers

De gemeente Enschede waardeert mantelzorgers enorm voor hun inzet. Mantelzorgers spelen een belangrijke rol bij mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de zelfredzaamheid van deze mensen. Dat vraagt vaak veel tijd en energie.

Wij ondersteunen mantelzorgers waar mogelijk

Mantelzorgers kunnen zelf ook behoefte hebben aan ondersteuning. U kunt daarvoor terecht bij Wijkteams Enschede. Het wijkteam denkt met u mee en gaat met u in gesprek over welke ondersteuning nodig is. U kunt bijvoorbeeld respijtzorg (vervangende zorg) aanvragen om uw zorg als mantelzorger te verlichten, een training volgen of informatie en advies krijgen over mogelijkheden om u te ontzorgen. Ook kunt u ondersteuning krijgen bij (financiële) regelzaken en andere vragen stellen.

Kijk voor meer informatie op de website van Wijkteams Enschede. Op deze website staan ook ontmoetingsactiviteiten in uw wijk aangegeven, zoals een mantelzorghuiskamer. 

Mantelzorgwaardering

De gemeente heeft besloten ook dit jaar weer een mantelzorgwaardering uit te keren aan de mantelzorgers in Enschede.

Product kiezen of uitbetalen

Een mantelzorger ontvangt een waardering van € 50,- per jaar. Voor de waardering in 2016 konden mantelzorgers alleen kiezen uit producten van de online mantelzorgwinkel. Dat kan voor 2017 nog steeds. Dit jaar is het ook mogelijk om de mantelzorgwaardering te laten uitbetalen. Dit kan ook via de online mantelzorgwinkel.

Ben ik een mantelzorger?

U bent mantelzorger indien u minimaal 3 maanden per jaar, minimaal 8 uur per week iemand ondersteunt. U woont in Enschede of u verleent mantelzorg aan een inwoner van Enschede. Twijfelt u of u in aanmerking komt? Meldt u zich dan aan, wij beoordelen uw aanvraag en nemen eventueel contact met u op indien wij nog vragen hebben.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt zich heel eenvoudig aanmelden op de website www.mantelzorgwaardering053.nl.
Dat kan tot 31 december 2017.

Ervaart u problemen met het aanmelden?

De helpdesk van Mantelzorgwaardering053 staat graag voor u klaar. Zij kunnen u direct helpen. Ga naar de website voor meer contactmogelijkheden.

Vragen?

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering? Kijk dan op de website van Wijkteams Enschede. Of bel met Wijkteams Enschede via 053 481 7900.