Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Samen doen: speerpunten Wmo en Jeugdhulp

De speerpunten Wmo en Jeugdhulp zijn vastgesteld. We willen de concrete uitvoering van de 6 speerpunten graag bespreken met inwoners en professionals/zorgaanbieders/verwijzers. Op deze webpagina vindt u informatie over verschillende initiatieven die passen binnen de speerpunten en prioriteiten.

Aanleiding speerpuntennotitie

In 2019 heeft u samen met ons de speerpunten Wmo en Jeugdhulp vastgesteld! Er zijn zes speerpunten op een rij gezet met elk drie of vier prioriteiten. Op 12 december 2019 gaven we op het Transformatieplein een vervolg aan de uitvoering hiervan. We bespraken met elkaar wat we kunnen leren aan de hand van voorbeelden van anders (samen)werken. Ook spraken we af om elkaar in 2020 weer te treffen op het Transformatieplein.

Online Transformatieplein

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om bij elkaar te komen. Daarom bieden we een online alternatief. Met nieuwe initiatieven, nieuwe ervaringen en nieuwe samenwerkingen, die mede zijn versneld door corona. Op dinsdagmiddag 6 oktober van 16.00 tot 17.30 uur én op donderdagavond 8 oktober van 19.30 tot 21.00 uur organiseren we een digitaal Transformatieplein. Op beide momenten worden 3 verschillende initiatieven gepresenteerd.

Uw initiatief presenteren

Wilt u uw initiatief presenteren tijdens het digitaal Transformatieplein op 6 of 8 oktober? Stuur dan een e-mail naar sociaal053@enschede.nl. We ontvangen graag uiterlijk 24 augustus uw inzending.

Bekijk hier de complete Speerpuntennotitie Wmo en Jeugdhulp (interactieve pdf).

Stand van zaken speerpunten

Tijdens het eerste Transformatieplein zijn 6 initiatieven besproken met ruim 80 inwoners en professionals/zorgaanbieders/verwijzers. Bij ieder speerpunt kunt u informatie nalezen over het initiatief dat hieraan gekoppeld is. Ook kunt u de video bekijken over de 6 initiatieven.

Speerpunt 2: Integrale ondersteuning en samenwerking

Onderwijs Jeugdhulp Arrangement (OJA)

Speerpunt 3: Cliënt (resultaat) voorop

Scholing/training wijkteams

Speerpunt 5: (Langer) zelfstandig wonen

Ontwikkeling Wijkwijzer