Huiselijk geweld

Bij huiselijk geweld denken veel mensen aan klappen en schoppen en andere vormen van lichamelijk geweld. Maar ook vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik, seksuele uitbuiting en financiële uitbuiting zijn vormen van huiselijk geweld. Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Dit kan de eigen partner zijn, een broer, dochter, vader of ander gezinslid, iemand uit de familie, een huisvriend of een ex-partner, al dan niet van hetzelfde geslacht. Het geweld kan in huis plaatsvinden of daarbuiten. Huiselijk geweld is zeer ingrijpend, voor het slachtoffer, voor de pleger maar ook vaak voor de omgeving. Soms is het geweld eenmalig, soms duurt het maanden of zelfs jaren. Dan is ‘thuis’ geen veilige plek meer.

Voor wie is het bedoeld?
Voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld en mensen die vermoeden dat er in hun omgeving (zowel privé als professioneel) huiselijk geweld plaatsvindt.

Als u niet heeft  kunnen vinden wat u zoekt of nog meer vragen heeft,  dan kunt  u contact opnemen met de wijkteams van de gemeente. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken op   053 – 481 79 00. De wijkteams zijn er voor alle inwoners van Enschede. Zij helpen u graag.

De werkwijze van de wijkteams  (www.wijkteamsenschede.nl).

Heeft u een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling? Dan kunt u altijd contact opnemen met Veilig Thuis Twente, telefoonnummer 0800-2000.