Wijkcentrum af! Dé plek om elkaar te ontmoeten

In de Agenda van Zuid worden alle doelen en ambities voor Enschede-Zuid beschreven. Eén van die doelen was: De Magneet als voorziening voor de wijk. In december 2019 was het eindelijk zover, wijkcentrum De Magneet werd heropend! Het multifunctionele wijkcentrum is dé plek waarin de buurt, gemeente en andere organisaties elkaar ontmoeten.

Agnes van Baal, wijkraadslid van Wesselerbrink en beheerder wijkbudgetten, vertelt: “Het wijkcentrum is heel belangrijk voor Wesselerbrink. Het is echt iets van de wijk en er is hard voor gevochten om het te behouden. Met succes! In 2020 gaan we aan de slag met de buitenomgeving van de Magneet.”

Bij De Magneet komt een ontmoetingstuin. De tuin is een plek voor jong en oud. “Er is nu al van alles te doen. Er is een tennisveld, een jeu de boule baan en een plek om gezellig samen een kopje koffie te drinken” licht Agnes toe. Maar er zijn nog meer plannen. “We werken bijvoorbeeld aan een verbinding tussen De Magneet en het Smiley-gebouw achter ons. De gebouwen liggen los van elkaar en gaan we aan elkaar koppelen via een groene strook met natuurlijke speeltoestellen” vertelt Ton Loevering, wijkbeheerder Zuid.

De wijkraad zoekt ook de verbinding met Het Groene Spoor: de wandel- en fietsroute rondom Enschede. “Via een groene lus sluit de Magneet straks aan op Het Groene Spoor. Op de route is van alles te zien, denk aan een groentetuin, bijenkasten en speelplaatsen. Een ideaal uitje voor het gezin”, aldus Ton. “Ook voor jongeren is er straks genoeg te doen. We plaatsen binnenkort een voetbalkooi en een elektronische voetbalmuur bij het wijkcentrum.”

Alle partners spelen een rol bij de ontwikkeling van de tuin. Zo is de wijkraad bijvoorbeeld in gesprek met Leger des Heils om vrijwilligers mee te laten helpen in de tuin en om overlast te verminderen. “Iedereen uit de wijk is welkom in de ontmoetingstuin! Er staat altijd een kopje koffie klaar” vertelt Agnes. Wil je meer weten over de buurtactiviteiten van De Magneet? Of wil je een kijkje nemen bij de ontmoetingstuin? Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Wijkcentrum De Magneet.

Agnes van Baal, wijkraadslid van Wesselerbrink en Ton Loevering, wijkbeheerder Zuid