Zomerse vakantieweken bij het Smiley

Kinderen samen buiten laten spelen. Dat is hét doel van Smiley Stroinkslanden en Smiley Wesselerbrink. Ze organiseren samen met partners allerlei leuke sport- en spelactiviteiten voor de jeugd bij de Smiley-velden. Ook tijdens deze zomervakantie is er mede dankzij Sjors Zomer een leuk gevarieerd aanbod van activiteiten voor kinderen, zoals buitenspeelmiddagen, zomerbingo, knutselen en circus Tijdsgeest.

“Het Smiley-veld is de plek in de wijk voor jong én oud” vertelt Geke van Triest, secretaris bij Smiley Stroinkslanden. “We bedenken veel activiteiten voor de jeugd. Zo organiseren we ieder jaar onder andere een Sinterklaasbingo, een Paasfeest en een Halloween horrortocht door het bos.” Iedereen is welkom, ook de ouders. “Ouders komen vaak mee en drinken gezellig een kopje koffie met elkaar” vertelt Romée Winkel, lid van de jongerengroep bij Smiley Wesselerbrink.

Sinds de start van de coronacrisis zijn alle grote activiteiten verplaatst naar volgend jaar. Toch blijft het Smiley actief. “Elke woensdagmiddag komen kinderen bij het Smiley om buiten te spelen en te knutselen” vertelt Romée. “En ik kom net terug van zomeractiviteit Smiley Stroinkslanden” vult Geke aan. “We organiseerden daarvoor allerlei workshops als armbandjes maken, knutselen en schilderen. Zo proberen we de kinderen bezig te houden deze zomer”.

Het Smiley is de kartrekker van al deze activiteiten, maar ze werken ook samen met als partners als Alifa, Sportaal en het Stroinkshuis. “Veel kinderen blijven thuis dit jaar. De partners zijn daarom gevraagd om deze zomer meer activiteiten voor de jeugd aan te bieden bij het Smiley-veld en andere plekken in Enschede-Zuid” vertelt Joske Pothof, coördinator Jeugd bij gemeente Enschede. Op de website van Sjors Sportief vinden ouders en kinderen het volledige overzicht met alle activiteiten voor Sjors Zomer. Wil je meer informatie? Of wil je je (kind) aanmelden?

Portret van Geke van Triest van Smiley Stroinkslanden en Romée Winkel van Smiley Wesselerbrink