Nieuws uit Zuid

Licht op Geessinkweg

Scholieren en andere fietsers kunnen via de Geessinkweg nu veilig naar de Zuid-wijken met verschillende voorzieningen fietsen.

Smileycup gestart

 Vanaf donderdag 8 juni kun je elke donderdagmiddag van 15:00 tot 16:30 voetballen.

Wijkteams Zuid

Meestal kunt u op eigen kracht of met hulp van familie of buren uw leven prima organiseren. Maar soms heeft u hulp nodig. Misschien hebt u moeite om zelf te koken, te douchen of het huis schoon te houden? Ervaart u veel stress door uw werk- thuissituatie? Of voelt u zich vaak eenzaam en/of bent u op zoek naar een zinvolle dagbesteding? Zijn er opvoedproblemen of schulden? Met dit soort vragen kunt u terecht bij het wijkteam in uw wijk.

Met M-Pact aan het vrijwilligerswerk

M-Pact helpt mensen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. Desiree houdt voor M-Pact elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur spreekuur in het Stroinkshuis. Maar wie is Desiree en vooral wat doet ze? Ze stelt zich graag aan u voor.

Beroepenweken bij KBS De Windroos

Van 8 t/m 24 mei maakten leerlingen van KBS De Windroos kennis met diverse beroepen in het kader van ‘Beroepenoriëntatie’.

Feest in Enschede Zuid

Het feest begon op 19 mei met een DOEN! Beurs. Een beurs voor bewoners uit Zuid die mee willen doen en op zoek zijn naar scholing, (snuffel)stageplekken, vrijwilligers- of betaald werk om zo een bijdrage te leveren in de samenleving.

Vele workshops in Zuid tijdens WAK

Tijdens de Week van de Amateurkunst, kortom de WAK, worden veel leuke activiteiten georganiseerd in Enschede. In stadsdeel Zuid kan worden deelgenomen aan diverse workshops!

Eerste Smileyfair

Op zaterdag 20 mei wordt de eerste Smileyfair gehouden op het Smileyterrein in Stroinkslanden.

DOEN!Beurs Wesselerbrink op 19 mei

Vrijdag 19 mei staat voor de inwoners in de Wesselerbrink de grootste en meest bijzondere DOEN!Beurs van het jaar op het programma.