Enschede viert Oud en Nieuw

logo enschede viert oud en nieuw
12 december 2018

Veel mensen genieten van een gezellig Oud en Nieuw met vuurwerk en oliebollen.

Maar niet voor iedereen zijn deze dagen een feest. Vuurwerk zorgt ook voor overlast. Door hier bewust van te zijn kunt u het voor u en anderen nog prettiger maken.

Consumentenvuurwerk kunt u in Nederland alleen de laatste drie dagen van het jaar op officiële verkoopadressen kopen. Sommige mensen kopen op andere manieren vuurwerk, bijvoorbeeld professioneel (en dus voor consumenten verboden). In handen van ondeskundige particulieren is professioneel en illegaal vuurwerk levensgevaarlijk en elke jaarwisseling opnieuw aanleiding tot ernstige en dodelijke vuurwerkongevallen. Niet toegestaan zijn onder andere lawinepijlen, mortieren en strijkers.

Consumentenvuurwerk afsteken

Het afsteken van consumentenvuurwerk is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Vuurwerkvrije zones

In Enschede zijn de volgende gebieden aangewezen waarin het verboden is om tussen 31 december 2018, 18.00 uur en 1 januari 2019, 02.00 uur consumentenvuurwerk af te steken: MST, het dierenopvangcentrum DOC Enschede, kinderboerderij De Wesseler, Kinderboerderij Noord, Kinderboerderij Erve ’t Wooldrik, Het Volkspark, J. van Heekpark, Ledeboerpark, Florapark, Erve ’t Stroink.

Meer informatie over hoe Enschede oud en nieuw viert is te vinden op de website enschedeviertoudennieuw.nl