David Berghout, jongerenwerker bij Alifa, stelt zich voor …

18 mei 2016

David Berghout is mijn naam, 33 jaar en sinds vorig jaar jongerenwerker bij Alifa Welzijn in Zuid

Samen met de jeugd in de Helmerhoek hebben we gezorgd voor de komst van de Kjoep aan de Disselhoek. Dat is wat ik doe: het begeleiden van individuen en groepen jongeren in het aanvragen van bijvoorbeeld een wijkbudget. Via zo’n wijkbudget kunnen er activiteiten georganiseerd worden voor en door jongeren.

Je vindt me in mijn kantoor in de sporthal, waar voorheen de prikpost zat (Runenberghoek 2). Een afspraak kan per e-mail: d.berghout@alifa.nl.

In de tienersoos in het Magneetje/ Wesselerbrink begeleid ik tieners in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Zij kunnen daar elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur meedoen met activiteiten. Programma tot aan de zomervakantie: 11 mei bingo, 18 mei fotoroute, 25 mei filmmiddag, 1 juni kickbocksen, 8 juni sportdag, 15 juni bloemen maken, 22 juni vakkenspel, 29 juni talentenshow en 6 juli een afsluitende waterparty.

Je vindt me ook als jongerenwerker in de pauze op de scholingsboulevard Beversstraat op de woensdag. Heb je vragen, dan hoor ik ze daar graag! Het jongerenwerk verzorgt ook weerbaarheidstrainingen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. En tot slot organiseer ik de sportbegeleidingscursus die in juni van start gaat. Voor deelname of meer info: stuur gerust een e-mail.

Zoals je ziet is het jongerenwerk vandaag de dag enorm dynamisch en dat maakt het ook erg leuk. Wellicht tot ziens ergens in de Zuidwijken!