Feest in Enschede Zuid

31 mei 2017

Het feest begon op 19 mei met een DOEN! Beurs. Een beurs voor bewoners uit Zuid die mee willen doen en op zoek zijn naar scholing, (snuffel)stageplekken, vrijwilligers- of betaald werk om zo een bijdrage te leveren in de samenleving.

Op 20 mei vond het feest van verbinding plaats. Een feest voor iedereen! ’s Ochtends konden kinderen met hun opa’s en oma’s picknicken bij de kinderboerderij. Overdag was er een schaapsscheerdersfeest, konden bezoekers een ritje maken in een modeltrein, meedoen met een voetbaltoernooi of kijken naar straattheater. ’s Avonds was er een barbecue en werden de vele vrijwilligers, die het feest mede mogelijk maakten, in het zonnetje gezet.

Verder was er bij Power Zuid een Kunstexpositie en werd in Stroinkslanden voor de eerste keer een Smileyfair gehouden. Op zo’n 20 kramen en een tiental kleedjes werden zowel nieuwe als tweedehands spullen en diverse etenswaren voor jong en oud aangeboden. In de loop van de dag meldden zich spontaan meer kinderen om ook hun eigen spullen aan te bieden of onderling te ruilen.
De allerjongsten konden zich uitleven op een springkussen.

Al met al was het een gezellige en zonnige boel met enthousiaste bezoekers en gemotiveerde vrijwilligers.