Geslaagde beroepenweek

04 april 2017

Op 27 maart begon de jaarlijkse Beroepenweek van OBS de Broekheurne in samenwerking met CBS de Mecklenburg en SKE de Peuterpost.

Gezamenlijk openden zij de week met een freestyle rap van Lloyd Terborg en zijn medewerkers van Cultuurgeluid. De rap ging over beroepen en wat je allemaal kunt worden. Daarna waren er diverse workshops en konden de kinderen meedoen met Spraypaint, Kids Zumba style en hiphop dans.

De rest van de week kregen alle groepen bezoek van een wijkagent, een jongerenwerker, een kapper, een fotograaf en een longarts die vertelden over hun beroep. Een fietsenmaker liet zien hoe je een fiets repareert, een hoefsmid verving de hoeven van een paard en een laborant vertelde over bloedprikken. Verder maakten de kinderen kennis met het werk op een boerderij en kregen ze een rondleiding in het Van der Valk Hotel en het Wilminktheater.

De beroepenweek werd afgesloten met een banenplein. En net als vorig jaar waren de scholen ook nu weer super trots op het resultaat van de beroepenweek.