Het Fort start in speeltuin Tuindorp

12 januari 2022

Het Fort is een organisatie die op meerdere plekken in Nederland een veilige plek biedt aan kinderen van 8 tot 11 jaar.

Kindercoach Gijs Pols begint dit jaar met Het Fort in Enschede. Het Fort is een organisatie die op meerdere plekken in Nederland een veilige plek biedt aan kinderen van 8 tot 11 jaar. Het is een plek waar kinderen kunnen ontspannen. Maar ook een plek waar coaches kinderen helpen met hun ontwikkeling. Het Fort investeert in een preventieve aanpak.

Voor wie is het?

Het Fort is er voor kinderen die in armoede opgroeien. Armoede heeft veel invloed op kinderen. Vaak ervaren ze dagelijks eenzaamheid en gebrek aan voedsel en kleding. Ze maken zich zorgen, voelen zich onveilig en ontwikkelen een negatief zelfbeeld. Deze kinderen kunnen 2 middagen in de week, 3 jaar lang, bij Het Fort een speciaal programma volgen. Met dit programma leren ze van de coaches wat ze kunnen doen om van hun leven een succes te maken. Het Fort wil dat de kinderen gezien, gekend en erkend worden. Zodat elk kind weet ‘Ik ben waardevol, ik heb de wereld iets te bieden’. Want elk kind heeft recht op een kansrijke toekomst.

Eerste groep van start

Inmiddels zijn de intakegesprekken met ouders en kinderen geweest. In januari start Het Fort bij speeltuin Tuindorp in de Wesselerbrink met 13 kinderen. De aanmeldingen verlopen meestal via de basisscholen. Maar ouders kunnen ook zelf een e-mail sturen naar het Fort (Contact - Het Fort). Er start misschien nog een tweede groep. Wilt u aan de slag als vrijwilliger bij Het Fort, dan kunt u zich ook daarvoor nog aanmelden.