Jaarwisseling Enschede Zuid

logo enschede viert oud en nieuw
21 december 2020

Om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling dit jaar goed verloopt worden in stadsdeel Zuid extra rondes gemaakt door onder andere Politie en Handhaving.

Rondes door Zuid

Deze rondes starten na Kerst en zijn gericht op het verminderen van (brand)gevaarlijke situaties en overlast. Denk hierbij aan het laten afsluiten van bouwlocaties, het verwijderen van brandbare spullen en handhaving van het vuurwerkverbod.

Vuurwerkverbod

Het is verboden om tijdens oud en nieuw vuurwerk af te steken. Vanaf 12 jaar mag alleen fop- en schertsvuurwerk worden afgestoken. Voorbeelden zijn: sterretjes, knalerwten, trektouwtjes, Bengaals vuur, Bengaalse lucifers, ijsfonteintjes, kerstcrackers en confettibommen. Kijk voor verdere informatie op www.enschede.nl/enschedeviertoudennieuw.

Carbid

Carbidschieten in de bebouwde kom is verboden tijdens oud en nieuw. Buiten de bebouwde kom is carbidschieten alleen op oudejaarsdag bij daglicht tussen 10.00 uur en 16.00 uur toegestaan. Ook de regels rondom carbidschieten vindt u op www.enschede.nl/enschedeviertoudennieuw.

Melding maken?

Ervaart u overlast door vuurwerk en wilt u melding maken? Dit zijn de nummers die u kunt bellen:

  • Vuurwerkoverlast bij een verdachte of (levens)gevaarlijke situatie? Bel 112.
  • (Vuurwerk)overlast van een niet-gevaarlijke situatie? Bel 0900 - 8844 of gebruik de App ‘Slim melden’, kies optie Overig.
  • Melding opslag illegaal vuurwerk? Bel 0900 - 8844 of 0800 - 7000 voor Meld Misdaad Anoniem.