Kerstactie Helmerhoek

gedoneerde boodschappen op de tafel bij de Albert Heijn in de Helmerhoek
09 december 2020

Inzameling kerstboodschappen voor en door bewoners

Al meerdere jaren vindt in de Helmerhoek met Pasen en Kerst een actie plaats om wijkbewoners die hiervoor in aanmerking komen, in moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. Het gaat hier om bewoners die wekelijks van een zeer klein bedrag moeten rondkomen omdat ze een minimumuitkering hebben of in de schuldsanering zitten.

Boodschappen doneren

Stichting ‘Het Noaberschap Helmerhoek’ en Albert Heijn Kamphuis ondersteunen de actie en zorgen dat de tassen met (gedoneerde) boodschappen op de juiste plek komen. In de actieweek van 14 t/m 19 december wijzen vrijwilligers bij de ingang van Albert Heijn Kamphuis klanten op de actie en geven een beknopt lijstje mee over houdbare boodschappen. Klanten kunnen boodschappen bij de actietafel en in de daar geplaatste kratten achterlaten. De actietafel is in verband met de corona-maatregelen voorzien van plexiglas.

In het verleden waren de wijkbewoners van de Helmerhoek altijd bijzonder vrijgevig. De initiatiefnemers hopen dat ook nu weer royaal wordt gegeven, ondanks het coronavirus en de thuisbezorgingen.

Vrijwilligers gezocht

Er worden nog vrijwilligers gezocht die willen helpen bij de inzameling. Wilt u een of meerdere keren een blokje van 2 uur aanwezig zijn? Geef u dan op via noaberschaphelmerhoek2018@gmail.com.