Nieuwe plek AED Wijk Stroinkslanden

AED-kast is aan de overzijde van de Vrielinklanden 33, op de muur van de schuur met nummer 15
14 april 2021

Wijkbewoners Stroinkslanden hebben hart voor elkaar

Op 25 maart 2021 is de AED van de Veelmanlanden 6 verplaatst naar de Vrielinklanden. De juiste plaats van de AED-kast is aan de overkant van de Vrielinklanden 33, op de muur van de schuur met nummer 15. Er is gekozen voor deze plek omdat deze makkelijk te bereiken is. 

Burgerhulpverleners gezocht

Bert Kollenhof, AED-coördinator, is op zoek naar vrijwilligers uit Stroinkslanden Noordoost die als burgerhulpverlener willen optreden in geval van nood.  Dit om de aanlooptijden zo kort mogelijk te houden en zoveel mogelijk tijd uit te sparen.  Maar ook bewoners uit andere delen van de wijk zijn van harte welkom om zich aan te melden. Bewoners die zich aanmelden krijgen de 1e cursus gratis, als ze zich ook aanmelden als burgerhulpverlener.

Ook ‘stille’ burgerhulpverleners gezocht

Naast vrijwilligers uit de buurt, roept Bert Kollenhof ook  ‘stille’ burgerhulpverleners zoals politie, brandweer, Bedrijfshulpverleners (BHV-ers),  EHBO-ers en (huisarts)assistenten op zich aan te melden. Dit is van belang om te weten hoeveel bewoners de reanimatiecursus succesvol hebben behaald en zich hebben aangemeld bij het landelijke reanimatie oproepsysteem. Bij een hartstilstand in de buurt worden die bewoners opgeroepen om te reanimeren.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden, stuur dan een berichtje via de mail naar: Bert Kollenhof: wwslanden@kpnmail.nl