Padel verovert Enschede

14 juni 2017

Op vrijdag 2 juni 2017 werden de nieuwe padelbanen bij TV Topspinners officieel geopend door wethouder Jurgen van Houdt en Topspinners-voorzitter Erik Brager.

De wethouder waagde zich ook op het speelveld en was zeker niet onverdienstelijk. Maar aan topspelers als Bram Meijer en Jim Kwakkel kon hij niet tippen. Zij gaven een prachtige demonstratie die liet zien hoe dynamisch de sport is.

In 2010 werden de eerste 3 padelbanen in gebruik genomen bij Tennisvereniging Enschede Zuid. Topspinners heeft hier nu 3 banen aan toegevoegd in het G.J. van Heekpark in Enschede Noord. Padel is een moderne en unieke sport voor jong en oud. Het is een combinatie van tennis en squash. De bal verdwijnt bijna nooit uit het speelveld door een kooi-achtige constructie met glazen wanden. “Dode” spelmomenten zijn er dus nauwelijks. Het is een dubbelspel en de puntentelling is gelijk aan die van tennis. Padel is laagdrempelig, energiek, leuk om te spelen, makkelijk te leren en een mooie sport om naar te kijken!

Met de komst van de padelbanen heeft Topspinners ook een nieuwe enthousiaste padellerraar aangetrokken. Alexander Postma is al 15 jaar werkzaam als tennistrainer maar vindt in padel een nieuwe uitdaging. Speciaal voor de komst van de banen heeft hij een speciale opleiding voor padelinstructeur gevolgd. Iedere donderdagavond vanaf 19.30 uur is het padelavond. Bijvoorbeeld voor wie kennis wil maken met andere padelspelers, of zin heeft om te padellen, maar geen vier spelers bij elkaar krijgt. Ook leuk om eens te kijken natuurlijk.