Sneeuwklokje!

vrijwilligers Groen Verbindt wandelen met rolstoelbewoners van Erve Leppink
29 januari 2020

Bewoners Erve Leppink samen op pad

Ziet u wel eens een kolonne levensgenieters op wielen in het groen achter de Helmerhoek?
Dan kan het zo maar zijn dat dit de groep Erve Leppink bewoners is tijdens hun maandelijkse rolstoelwandeling met vrijwilligers van IVN en Groen Verbindt.

Ook deze week was het weer feest. De zon scheen volop en er werd genoten van de eerste knopjes in de bomen, de prachtige koeien en schapen in het winterse landschap, de frisse wind door de haren, een gezellig gesprekje en we zagen zowaar alweer een eerste bloeiende sneeuwklokje.

Wanneer je veelal aan huis gebonden bent door ziekte en/of ouderdom, is het heerlijk om zo met elkaar een poosje op stap te gaan. En wanneer je iets jonger bent, een paar uurtjes in de maand over hebt en dit alles niet wilt missen, laat het weten; mensen die bij deze activiteit willen helpen zijn meer dan welkom!

Groen Verbindt organiseert behalve de rolstoelwandelingen ook andere activiteiten. Samen met de vrijwilligers van IVN vworden er bij de bewoners thuis, natuurbelevingsmiddagen georganiseerd waarbij bijvoorbeeld samen soep van eigen gekweekte pompoen of iets voor op de tuintafel maken of naar het verhaal van de imker luisteren. De eerste voorbereidingen voor het nieuwe moestuinseizoen zijn al weer in volle gang. Er worden zaaiplannen gemaakt en vrijwilligers staan te trappelen om weer volop buiten aan de gang te kunnen gaan. Nu wordt er nog iedere vrijdag met de bewoners en vrijwilligers koffie gedronken in de boerderij van Erve Leppink en wordt een klein rondje door de tuin gemaakt. Zodra de temperatuur weer een beetje stijgt, zijn de vrijwilligers van Groen Verbindt buiten op het mooie terras te vinden en genieten van elkaar en van een lekker kop koffie, de bloeiende moestuin, de dieren en het erf maar ook graag (weer) van uw komst!

Vrijwilliger worden of gewoon een keertje langskomen?
Info: www.groen-verbindt.nl of tel. 06-40554084

sneeuwklokje