Talentdag voor jonge sporttalenten

16 september 2020

Speciaal voor de jonge sporttalenten en betere bewegers in Enschede wordt een talentdag gehouden op woensdag 23 september.

Basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 die sporten erg leuk vinden kunnen in een twee uur durende test ontdekken waar hun talent het beste tot zijn recht komt.

Juiste sportkeuze

Tijdens deze screening worden motorische (balans, coördinatie, balvaardigheid), antropologische (meten van lichaamssamenstelling), fysieke testen (conditie, kracht, uithoudingsvermogen) en een vragenlijst afgenomen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het SportKompas. Op basis van wat het kind leuk vindt en aan de hand van beweegoefeningen kunnen kinderen geholpen worden bij het maken van de juiste sportkeuze. 

Persoonlijke uitslag per mail

De kinderen ontvangen zo snel mogelijk na afloop persoonlijke uitslag per e-mail. Hierin kan een advies worden gegeven over de juiste sportkeuze. Het is ook mogelijk dat doorverwezen wordt naar het ASM-programma (Athletic Skills mode). Dit is een naschools programma voor de betere bewegers die hun talenten verder willen ontwikkelen. Hierbij staan meer plezier, creativiteit en kwaliteit en minder blessures centraal.

Inschrijven via Sportaal

De sporttest is gratis en vindt plaats in Sporthal Diekman. Omdat er beperkt plek is, is inschrijving verplicht. Dit kan tot 21 september via www.sportaal.nl/talentdag.