Thomashuis is een warm familiehuis

impressie van het thomashuis waar bewoners en eigenaren om tafel zitten
13 oktober 2020

Het Thomashuis Enschede is een prachtige kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een beperking in de Helmerhoek.

Al sinds 2008 gevestigd in een authentieke woonboerderij met een kleine pony, 4 katten en binnenkort ook wat kipjes. Anja en Gerard Blokhuis hebben dit huis opgestart in 2008 en in 2019 heeft Fleur Blokhuis (dochter) het bedrijf overgenomen omdat ze het een fantastisch concept vindt.

Fleur Blokhuis: “Zo mooi om zo zorg te kunnen leveren aan onze 8 bewoners. Met ons kleine team zorgen we ervoor dat onze bewoners in een warm familiehuis kunnen wonen. Ik woon met mijn partner Vincent en pasgeboren dochtertje ernaast. We doen vele leuke activiteiten, zoals wandelen in de Helmerhoek, knutselen, koken, het paard verzorgen. Ook nemen de bewoners deel aan de leuke clubjes in deze buurt, georganiseerd door het Noaberschap en hebben ze werk bij Syntus, de Wijngaard Hof van Twente en de Viermarken. Op het moment zitten we allemaal thuis vanwege het coronavirus, dat is even pittig, maar we maken er gewoon een zo mooi mogelijke tijd van. We hebben ook al veel lieve berichten en kaartjes van familie/vrienden en mensen uit de buurt gehad, heel lief, dat maakt iedereen vrolijk.”

Het team hoopt zo snel mogelijk weer betrokken te kunnen zijn bij de buurt en het gewone dagelijkse leven weer op te pakken.

[Bron: foto Thomashuis eigen archief]