Veilig en duurzaam fiets- en wandelpad door stadsrandzone Zuid

11 november 2020

Onderhoud en aanpassing vlonder noodzakelijk

Het gebied tussen de Wesselerbrink en Het Brunink is zo gemaakt dat het water wordt opgevangen en bewaard als het veel en lang regent. Daardoor is in dit gebied prachtige natuur ontstaan. U kunt hier al wandelend of fietsend over de vlonder, heerlijk van genieten. De vlonder is nu aan groot onderhoud toe. Daarnaast komt er een uitkijkpunt waardoor dit gebied nog aantrekkelijker wordt.

We willen voorkomen dat de vlonder glad wordt

Als de planken van de vlonder nat worden, zijn ze glad. Hierdoor zijn er al een paar keer val- en glijpartijen geweest. Ondanks verschillende maatregelen, zoals het aanbrengen van gaas en antislip strips, blijven er gladheidsproblemen.  

Waterschap Vechtstromen en gemeente hebben samen een goede oplossing gevonden

Daarbij blijft de bijzondere uitstraling en waterbergingsfunctie van het gebied bewaard. En er is rekening gehouden met de uitvoerbaarheid, beheer en onderhoud van de vlonder en het gebied.

In de afbeelding hieronder ziet u de grootste wijzigingen weergegeven. 

Hierop kunt u zien dat de route van het pad hetzelfde blijft. Het linkerdeel van de vlonder wordt vervangen door asfalt en sluit aan op het fietspad dat er al ligt. Op het rechterdeel van de vlonder komen composietplanken met antislip. Door deze verandering komt het kruisingsvlak in asfalt te liggen en hoeven er geen bochten meer op de vlonder gemaakt te worden. Gevolgen van gladheid worden hierdoor nog meer beperkt. Ook wordt de vlonder uitgebreid met een uitkijkpunt om nog meer van het gebied te genieten. Bekijk hier het eerste ontwerp [pdf].

Begin december wordt het eerste ontwerp een definitief ontwerp

We verwachten dat we rond de zomer 2021 beginnen met de werkzaamheden. We denken dat die ongeveer twee maanden duren.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op via info-vlonder@enschede.nl of op telefoonnummer 14 053. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.