Wie was de Mystery Guest?

De beroepenweek van basisscholen de Broekheurne en Mecklenburg begon met het raden van de mystery guest.

Op 4 april verzamelden alle leerlingen zich in de gymzaal voor een ontmoeting met de mystery guest. Door het stellen van vragen werd snel duidelijk dat de mystery guest in zijn vrije tijd van fietsen houdt. Na nog meer vragen kwamen de kinderen te weten dat de mystery guest veel contact heeft met de brandweer en de politie. Tot slot werd het beroep ook geraden: Burgemeester!

Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, was dit jaar de mystery guest. Hij werd onder groot applaus welkom geheten. De kinderen van groep 7 en 8 gingen in gesprek met de burgemeester en stelden hem vragen als ‘wat voor een werk doet een burgemeester eigenlijk’ en ‘wat is het allerleukste dat u als burgemeester hebt meegemaakt.’

Als burgemeester moedigt hij ‘samen doen’ aan; samen bereik je veel meer dan alleen. Daarnaast denkt hij mee met alles in en rondom de stad en vindt respect hebben voor elkaar erg belangrijk. De burgemeester vindt het erg leuk om allerlei verschillende mensen te ontmoeten. Wat werk betreft geeft hij de kinderen mee dat het belangrijk is datgene te doen waar je goed in bent en waar je vooral ook veel plezier in hebt.