Aanpak fietspad Haaksbergerstraat

De gemeente pakt het fietspad aan langs een deel van de Haaksbergerstraat. Vanaf de kruising met de Usselerrondweg tot de kruising met de Europalaan. Binnenkort start het bouwteam (Gemeente Enschede en Dura Vermeer) met de werkzaamheden aan het fietspad. Ook voeren we onderhoud uit aan de kruising Haaksbergerstraat – Usselerrondweg.

Wat gaat er veranderen

  • Tussen de rotonde met de Ferdinand Bolstraat en de kruising met de Europalaan onderhouden we de fietspaden. De fietspaden blijven op dezelfde plek liggen. Ook blijven ze net zo breed als nu.
  • Tussen de kruising met de Usselerrondweg en de rotonde met de Ferdinand Bolstraat maken we de fietspaden aan beide kanten van de straat breder. Er is een ontwerp gemaakt voor de nieuwe fietspaden. Bekijk de pdf voor het ontwerp. Voor de aanleg van deze nieuwe fietspaden moet één boom worden gekapt. Hiervoor heeft het bouwteam een vergunning aangevraagd.
  • We voeren onderhoud uit aan het asfalt op de kruising Haaksbergerstraat – Usselerrondweg.

Planning en vervolg

  • 25 september tot 6 oktober: We voeren onderhoud uit aan fietspad tussen de Ferdinand Bolstraat en Europalaan. Tijdens deze werkzaamheden is dit deel van de Haaksbergerstraat afgesloten. Met de auto volgt u de omleidingsroute die wordt aangegeven met borden. Met de fiets volgt u de omleidingsroute over de autorijbaan van de Haaksbergerstraat. Borgbos blijft tijdens deze werkzaamheden bereikbaar.
  • 30 oktober tot 8 december: We leggen de nieuwe fietspaden aan tussen de Ferdinand Bolstraat en de Usselerrondweg. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de Haaksbergerstraat afgesloten. Met de auto volgt u de omleidingsroute die wordt aangegeven met borden. Met de fiets volgt u de omleidingsroute over de autorijbaan van de Haaksbergerstraat. De woningen langs dit deel van de straat blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
  • 1 december tot en met 10 december: We voeren onderhoud uit aan het asfalt op de kruising Haaksbergerstraat – Usselerrondweg. Dit betekent dat de kruising dat weekend is afgesloten. Met de auto volgt u de omleidingsroute die wordt aangegeven met borden. Met de fiets blijft het mogelijk via de kruising langs de werkzaamheden te fietsen.

Volg het project via de BouwApp

De BouwApp is een app voor uw smartphone of tablet. Het bouwteam deelt hier regelmatig updates over de planning en de werkzaamheden. Download de BouwApp via de App Store of Google Play. Zoek naar het project Fietspad Haaksbergerstraat Enschede. Klik op het sterretje om het project te volgen.

Contact

E-mail: s.grootens@duravermeer.nl