Aanpak Fietspad Haaksbergerstraat

14 december 2022
Nieuwsoverzicht
verkeersbord fietspad

De gemeente pakt het fietspad langs een deel van de Haaksbergerstraat aan. Het gaat om het deel vanaf de kruising met de Usselerrondweg tot de kruising met de Europalaan.

De 2 fietspaden die nu aan beide kanten van de Haaksbergerstraat liggen zijn te smal. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Hierdoor kunt u er niet snel doorfietsen. 

Er is te weinig ruimte aan beide kanten van de straat om deze fietspaden te verbreden. Daarom vervangen we de 2 smalle fietspaden door 1 breed fietspad. Dit fietspad komt langs de Haaksbergerstraat aan de kant van de Ferdinand Bolstraat en de Frans Halsstraat. Daarbij is veel aandacht voor een veilige oversteek naar de andere kant van de Haaksbergerstraat.

Informatiebijeenkomst op 19 december

De komende weken werkt het bouwteam aan een ontwerp voor de straat. In dit bouwteam werken gemeente Enschede en aannemer Dura Vermeer met elkaar samen. Op maandag 19 december organiseert het bouwteam een bijeenkomst in het speeltuingebouw Stevenfenne (Boekweitstraat 39a). Het bouwteam vertelt u dan meer over de plannen en het voorlopige ontwerp. U kunt dan vragen stellen en uw mening over het ontwerp geven. Tussen 18.30 en 21.00 uur bent u van harte welkom op een moment dat het u uitkomt.