Kies uw containers

Laagbouw

Vanaf 1 januari 2021 wijzigt de afvalinzameling aan huis. U, als laagbouwbewoner, kiest zelf welk afval bij u aan huis wordt opgehaald en welk afval u wilt wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Ook kunt u zelf het formaat van de container kiezen. Tussen nu en zaterdag 30 mei ontvangen alle laagbouwbewoners in Enschede een brief. Hieronder ziet u wat er verandert.

keuzemodel

Keuze doorgeven

In de brief staat vermeld hoe u uw keuze doorgeeft. U kunt kiezen of u een container aan huis wilt of het afval wilt wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Ook kunt u kiezen tussen een kleinere container van 140 liter of een grote container van 240 liter. Het wisselen van containers is eenmalig gratis. 

Maak hier uw keuze

Ga naar kiesjecontainers en maak uw keuze! Uw inloggegevens vindt u in de brief die u heeft ontvangen.

Heeft u vragen of op 1 juni geen brief ontvangen?

Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 08.30 uur – 17.00 uur via het telefoonnummer 085-8224444 of stuur een e-mail naar enschede@dbics.nl.

Hoogbouw

Vanaf 2021 gaan hoogbouwhuishoudens groente-, fruit- en etensresten (gfe-afval) scheiden, zodat ze minder restafval overhouden. Op dit moment hebben zij die mogelijkheid niet. Momenteel bestaat 29% van het restafval uit keukenafval. Er valt dus een wereld te winnen! De gfe-verzamelcontainers worden in het najaar geplaatst. Om het scheiden van gfe-afval zo gemakkelijk mogelijk te maken, krijgen inwoners van hoogbouw een gratis gfe-bakje aangeboden. Deze kunnen zij bijvoorbeeld op het aanrecht plaatsen, zodat zij direct in de gelegenheid zijn om het gfe-afval te scheiden.