Kies uw containers

Laagbouw

Vanaf 1 januari 2021 wijzigt de afvalinzameling aan huis. U, als laagbouwbewoner, kiest zelf welk afval bij u aan huis wordt opgehaald en welk afval u wilt wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Ook kunt u zelf het formaat van de container kiezen. Eind mei 2020 hebben alle laagbouwbewoners in Enschede een brief ontvangen waarmee ze een keuze kunnen maken. Hieronder ziet u wat er verandert.

Zo wordt het afval NU bij u thuis opgehaald.

Plaatje Gft container

Gft
2-wekelijks

Plaatje Verpakking zak

Verpakkingen
2-wekelijks

Plaatje Papier container

Papier
4-wekelijks

Plaatje Restafval container

Restafval
2-wekelijks

Zo wordt het VANAF JANUARI 2021. U kiest waar u gebruik van maakt.

Plaatje Gft container

Gft
2-wekelijks

Plaatje Verpakking container

Verpakkingen
4-wekelijks

Plaatje Papier container

Papier
4-wekelijks

Plaatje Restafval container

Restafval
4-wekelijks

  • Gft en papier blijven zoals u gewend bent.
  • De huis-aan-huisinzameling van de doorzichtige zakken voor verpakkingen stopt. In plaats daarvan worden de verpakkingen huis-aan-huis ingezameld met een container. Zo houden we samen onze straten schoon.
  • De verpakkingen worden vanaf januari 4-wekelijks opgehaald.
  • Ook het restafval word vanaf januari 4-wekelijks opgehaald.

U kunt zelf kiezen welke container u bij huis wilt en welk afval u liever wegbrengt

Keuze doorgeven

In de brief staat vermeld hoe u uw keuze doorgeeft. U kunt kiezen of u een container aan huis wilt of het afval wilt wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Ook kunt u kiezen tussen een kleinere container van 140 liter of een grote container van 240 liter. Het wisselen van containers is eenmalig gratis. 

Heeft u vragen of op 1 juni geen brief ontvangen?

Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 08.30 uur – 17.00 uur via het telefoonnummer 085-8224444 of stuur een e-mail naar enschede@dbics.nl.

Hoogbouw

Vanaf 2021 gaan hoogbouwhuishoudens groente-, fruit- en etensresten (gfe-afval) scheiden, zodat ze minder restafval overhouden. Op dit moment hebben zij die mogelijkheid niet. Momenteel bestaat 29% van het restafval uit keukenafval. Er valt dus een wereld te winnen! De gfe-verzamelcontainers worden in het najaar geplaatst. Om het scheiden van gfe-afval zo gemakkelijk mogelijk te maken, krijgen inwoners van hoogbouw een gratis gfe-bakje aangeboden. Deze kunnen zij bijvoorbeeld op het aanrecht plaatsen, zodat zij direct in de gelegenheid zijn om het gfe-afval te scheiden.