Dorpsverkeersplan Lonneker

In het Dorpsverkeersplan Lonneker onderzoekt de gemeente samen met inwoners verkeersproblemen in Lonneker. De gemeente bedenkt samen met inwoners oplossingen die op een later moment uitgevoerd worden.

Situatie op dit moment

Bekijk de pdf's voor de definitieve ontwerptekeningen.

Planning

Aanwonenden krijgen van de aannemer een brief als er werkzaamheden in de straat plaatsvinden. Daarin staan de mogelijkheden voor vragen en contact. Wat staat er gepland:

Groot onderhoud en werkzaamheden F35 

De werkzaamheden zijn verdeeld over de aanleg van de F35 en groot onderhoud. Aannemer Lansink doet het groot onderhoud aan de buitenwegen. Daar horen ook de maatregelen bij aan de kant van het vliegveld. Hun planning is afgestemd op de evenementen op het vliegveld. Aannemer Heijmans doet de werkzaamheden aan de F35. Zij zijn inmiddels begonnen met afstemming en plannen. 

Planning groot onderhoud

De werkzaamheden vinden plaats in en op de weg. Het gaat om de volgende wegvakken:

 1. Hofmanweg: 25 maart t/m 20 april 
  De Bergweg ter hoogte van de Hofmanweg is dan gesloten. Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van de drempel aan de Fokkerweg. Dit gebeurt van 2 t/m 5 april. 
 2. Vliegveldweg: 22 april t/m 31 mei 
  De Vliegveldweg is dan afgesloten. De omleidingsroute loopt via de Weerseloseweg – Laaressingel – Oldenzaalsestraat.
 3. Braakweg: 17 juni t/m 1 augustus 
  Deze werkzaamheden duren relatief lang. Dit komt omdat we een duiker moeten vervangen. Binnen dit wegvak valt ook het kruispunt met de Snellenweg, deze is afgesloten van 8 t/m 19 juli. Dan is geen verkeer van Oude Deventerweg– Vergertweg mogelijk. Daarvoor en daarna wel. Onder deze werkzaamheden valt ook de aanleg van de drempel aan de Vergertweg. Dit gebeurt begin juli.

Hoe het plan is gemaakt

 • De gemeente begon samen met dorpsraad Lonneker een werkgroep die de verkeersproblemen in Lonneker duidelijk maakt. In deze werkgroep dachten inwoners en andere betrokkenen, zoals basisscholen en de politie, mee over oplossingen (participatie). De werkgroepen zijn begeleid door Bureau Goudappel.
 • Van april tot en met september 2021 kwam de werkgroep 3 keer bij elkaar. Met alle ideeën en voorstellen is een 1e versie van het plan gemaakt.

Onderwerpen die in de werkgroepbijeenkomsten besproken zijn:

 • Ongewenst verkeer in en rond Lonneker
 • Het rijgedrag en het parkeergedrag op het Dorpsplein
 • Het veilig kunnen oversteken op de N733 (Oldenzaalsestraat)
 • De nieuwe fietsroute Rode Loper F35

Rapportage Dorpsverkeersplan Lonneker

In de rapportage leest u welke oplossingen zijn bedacht voor verkeersproblemen in Lonneker. De oplossingen zijn samen met inwoners bedacht tijdens de werkgroepbijeenkomsten.

Verslagen en presentaties

Als u de presentaties en verslagen van de werkgroepbijeenkomsten wilt bekijken, stuur dan een e-mail naar werkgroepVPL@enschede.nl.