Fietspad F35 door Lonneker: De Rode Loper

De F35 is een snel, veilig en non-stop fietspad. De gemeente maakt nu het gedeelte Enschede-Oldenzaal. Het traject van de F35 gaat dwars door Lonneker lopen. Dit gedeelte noemen we de Rode Loper. Hoe de route precies gaat, daarover denken inwoners van Lonneker en andere mensen die interesse hebben mee (participatie). Op deze pagina volgt u de planning en de laatste stand van zaken.

Route via Dorpsstraat heeft de voorkeur

De inwoners van Lonneker stemden over 4 routes. Zij beoordeelden de route Dorpsstraat (variant 3) verreweg als beste. De gemeente werkt de route via de Dorpsstraat nu uit.

Planning 

  • 2022: definitief ontwerp en regelen van bestemmingsplannen, vergunningen
  • 2023: uitvoering, de gemeente legt de F35 aan

Fietssnelweg F35

Als de F35 klaar is, ligt er een 62 kilometer lang fietspad. Van Nijverdal naar de Duitse grens. Een prachtig project. Lees meer over de fietssnelweg F35 in Twente.

Meer weten 

  • Heeft u vragen of wilt u meer weten, stuur dan een e-mail aan projectleider Anke Olthuis (gemeente Enschede) via werkgroepf35@enschede.nl.
  • Met de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Rode Loper F35. Meld u aan via werkgroepf35@enschede.nl.

Wat er eerder is gebeurd 

  • Een klankbordgroep onderzocht verschillende routes door Lonneker. Zij kozen 2 voorkeursvarianten. De klankbordgroep kreeg veel reacties, vooral van inwoners uit het dorp Lonneker. Zij vonden dat niet alle belangen goed genoeg waren meegewogen. Dat bleek ook uit gesprekken met bewoners.
  • In augustus 2020 besloot de gemeente om de mensen te laten meedenken en meedoen: participatie dus. Om samen de beste route voor de F35 door Lonneker te kiezen.
  • Er kwam een werkgroep Rode Loper F35 Lonneker. Hierin zitten bewoners, ondernemers, de dorpsraad en andere belanghebbenden. 
  • De werkgroep Rode Loper F35 Lonneker ontwierp nog 2 routes. De inwoners van Lonneker stemden hierover.

Kijk voor uitgebreide informatie over wat er eerder is gebeurd op de archief-versie van deze webpagina F35 Lonneker. Hier vindt u van alle eerdere bijeenkomsten de notulen, presentaties en de participatie-aanpak.