Fietsstraat Perikweg

De gemeente maakt een fietsstraat van de Perikweg en een deel van de Brinkstraat. Het bouwteam (gemeente Enschede en Dura Vermeer) gaat aan de slag tussen de Varviksingel en de Mooienhof. We voeren de werkzaamheden in fases uit.

Wat gaat er veranderen

  • We maken de rijbaan van de Perikweg smaller. Ook maken we meer parkeerplekken. We willen ervoor zorgen dat bestuurders minder hard rijden. En dat ze niet tegen het eenrichtingsverkeer in rijden.
  • We maken meer ruimte voor groen en water op straat.

Met deze veranderingen maken we de buurt veiliger en prettiger.

Planning

  • In mei 2024 start het bouwteam met een aantal voorbereidingen. Het bouwteam maakt bijvoorbeeld extra tijdelijke parkeerplaatsen.
  • In de periode daarna gaan we aan de slag met de fietsstraat. Daardoor zijn delen van de Perikweg tot november 2024 niet bereikbaar. Fietsers kunnen gebruikmaken van de fietsverbinding via de Floresstraat naar de Brinkstraat.

Op de kaart staat wanneer we op welke plek aan het werk zijn.

Afbeelding van de Perikweg met de 5 fases van de werkzaamheden

Volg het project via de BouwApp 

U kunt de werkzaamheden volgen via de BouwApp. Dit is een app voor uw smartphone of tablet. Het bouwteam deelt hier informatie en nieuwtjes. Download de BouwApp via de App Store of Google Play. Zoek naar het project Fietsstraat Perikweg. Klik op het plusje om het project te volgen.

Contact 

Heeft u een vraag over het project, dan kunt u een bericht sturen via de BouwApp.