Meld je held! De Enschedese Jeugdlintjes

Jeugdlintje Enschede

Op woensdag 22 november 2017, in verband met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november), worden voor de tweede keer de Enschedese Jeugdlintjes uitgereikt. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld het helpen van een zieke buurvrouw, geld inzamelen voor een goed doel of helpen met opruimen in de wijk.

Door hen in het zonnetje te zetten, wil de gemeente Enschede de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren stimuleren.

Wie komen in aanmerking?

Voor het jeugdlintje komen kinderen en jongeren in aanmerking die:

  • In de leeftijd zijn tot 18 jaar
  • In de gemeente Enschede wonen
  • Meer of langer dan men mag verwachten hulpvaardig zijn geweest.

of

  • Een bijzondere prestatie hebben verricht die van groot belang is (geweest) voor een persoon, de straat, de buurt, et cetera.

of

  • Een daad hebben verricht waardoor ongelukken met mensen of dieren zijn voorkomen of beperkt zijn gebleven.

De spelregels

Iedereen van 18 jaar en ouder kan tot 6 oktober 2017 een kandidaat aanmelden voor een jeugdlintje. Hiervoor kun je het aanmeldformulier jeugdlintje (link) gebruiken. Geef op het formulier twee referenties aan die niet tot dezelfde familie behoren. De gemeente kan deze referenties benaderen bij de behandeling van het voorstel.

De uitreiking

De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Het Jeugdlintje wordt op 22 november tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door de burgemeester. De jonge helden ontvangen een prachtige ‘held van Enschede - medaille’ en een cadeaubon.

Uw held aanmelden?

Kent u een jonge held die in 2016/2017 iets bijzonders heeft gedaan voor iemand anders? En wilt u hem of haar in het zonnetje zetten? Aarzel dan niet en meld hem of haar aan voor een Jeugdlintje. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.
Wil je op de hoogte blijven? Like dan onze facebookpagina Jeugdlintje Enschede.