Uittreksel burgerlijke stand

Een uittreksel uit de burgerlijke stand geeft informatie over iemands geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of overlijden. U vraagt het uittreksel aan in de gemeente waar dat is gebeurd. Bijvoorbeeld: bent u in Enschede geboren, dan kunt u bij ons het uittreksel aanvragen. Vraagt u het uittreksel online aan dan heeft u DigiD nodig. 

Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

Wat moet u weten

U kunt ook voor iemand anders een uittreksel burgerlijke stand aanvragen. U heeft dan nodig:

  • Schriftelijke toestemming van de aanvrager
  • Kopie van het identiteitsbewijs van de aanvrager

Heeft u het uittreksel nodig voor in het buitenland? Kies dan voor een internationale akte. U krijgt de akte dan in de volgende talen: Frans, Duits, Engels, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees, Turks, Joegoslavisch.

Geen DigiD

Bel voor het aanvragen van een uittreksel met 14 053

Kosten

€ 14,30

De gemeente maakt het uittreksel op basis van uw aanvraag. Blijkt achteraf dat u het product niet nodig heeft, dan betalen wij de door u betaalde kosten helaas niet terug. Neemt u daarom bij twijfel altijd contact op.

Voor advocaten

Als advocaat kunt u een uittreksel burgerlijke stand opvragen.

U heeft minimaal eHerkenning met niveau 2 nodig om in te loggen. 

Voor notarissen

Als notaris kunt u een uittreksel burgerlijke stand opvragen.

Wat is het verschil met uittreksel persoonsgegevens (BRP)

Het uittreksel burgerlijke stand wordt vaak verward met een uittreksel uit de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP). De gemeente verklaart hierin dat u in de betreffende gemeente staat ingeschreven. U kunt een uittreksel uit de BRP alleen aanvragen bij de gemeente waar u nu staat ingeschreven.