Mantelzorg

Mantelzorgwaardering

Bent u mantelzorger voor iemand in de gemeente Enschede? En doet u dat al drie maanden of langer gemiddeld acht uur per week? Dan komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Deze bestaat uit een aanbod van producten, diensten en waardebonnen die u in een speciaal hiervoor ingerichte webwinkel kunt bestellen. Ook kunt u via deze webwinkel gebruik maken van speciale mantelzorgkortingen.

Tot en met 31 januari 2017 kunt u een mantelzorgwaardering aanvragen via onderstaande link naar het:

Aanvraagformulier mantelzorgwaardering

Hoe werkt het?

Aanvragen kan via het aanvraagformulier en met behulp van uw DigiD. Inloggen met DigiD is nodig omdat we moeten kunnen vaststellen dat de naam die wordt ingevuld daadwerkelijk hoort bij de aanvrager. U hoeft dus geen handtekening of ander bewijs aan te leveren.

Daarnaast hebt u het Burgerservicenummer (BSN) nodig van de persoon waarvoor u zorgt. Indien gewenst, kan de persoon voor wie u zorgt ook de waardering voor u als mantelzorger aanvragen.

Heeft u hulp nodig met uw DigiD, de digitale aanvraag of webwinkel? Bel dan met Wijkteams Enschede via 053 481 7900.

Nadat uw aanvraag is behandeld, ontvangt u uw accountgegevens via uw e-mailadres. Vervolgens kunt u inloggen en kiezen uit een uitgebreid aanbod van lokale producten en diensten in de webwinkel.

Let op: het indienen van de aanvraag over 2016 is mogelijk tot en met 31 januari 2017.

Ondersteuning mantelzorgers

De gemeente Enschede waardeert mantelzorgers enorm voor hun inzet. Mantelzorgers spelen een belangrijke rol bij mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de zelfredzaamheid van deze mensen. Dat vraagt vaak veel tijd en energie. Daarom ondersteunen we mantelzorgers waar mogelijk. Mantelzorgers kunnen zelf ook behoefte hebben aan ondersteuning. U kunt daarvoor terecht bij de Wijkteams Enschede. Het wijkteam denkt met u mee en gaat met u in gesprek over welke ondersteuning nodig is. U kunt verder vragen stellen, respijtzorg aanvragen (vervangende zorg, zodat u als mantelzorger ontzorgt wordt) of andere informatie over trainingen krijgen. 

Vragen?

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen over mantelzorg op de website van de wijkteams www.wijkteamsenschede.nl. Of bel met Wijkteams Enschede via 053 481 7900.