Stadsdeel Centrum

Stadsdeel Centrum is het gebied binnen de singels. Hierin liggen de wijken Binnenstad, Boddenkamp, De Bothoven, Hogeland-Noord, Horstlanden-Veltkamp, De Laares en Lasonder-Het Zeggelt.

Stadsdeelbeheer Centrum

Stadsdeelbeheer Centrum is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. De medewerkers van leefomgeving zorgen samen met buurtbewoners en ondernemers voor een schone en veilige leefomgeving.

 • Adres: Hoge Bothofstraat 39, Ruimte 39G, 7511 ZA  Enschede
 • E-mail: stadsdeelbeheercentrum@enschede.nl

De wijkbeheerders zijn de aanspreekpunten voor beheer en onderhoud in de wijk.

 • Iwan Sievers, wijkbeheerder
 • Marco Damhuis, wijkbeheerder
 • Bert Rademaker, teamleider
 • Laurens Ottenschot, projectmedewerker
 • Mario Poorthuis, projectadviseur
 • Ilonka Oostindie, secretaresse/procesondersteuner

Stadsdeelmanagement Centrum

Stadsdeelmanagement Centrum wil leven en werken in het centrum zo aangenaam mogelijk maken. Het stadsdeelmanagement heeft een verbindende rol en sluit aan bij ideeën en initiatieven in de wijken en buurten. Samen met onder andere woningcorporaties, politie, welzijnsinstellingen en scholen zorgen we voor een prettige en veilige leefomgeving.

Stadsdeelmanager: Hans Koning ter Heege

De wijkregisseurs zijn de schakel tussen bewoners, professionals en de gemeente.

 • Iwan Bult, wijkregisseur Horstlanden-Veldkamp, Laares en Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp
 • Cecil Leferink – van Klaveren, wijkregisseur binnenstad
 • Elisabeth ter Mors, wijkregisseur Bothoven en Hogeland Noord Getfert Perik
 • Barbara Wilschut, coördinator jeugd
 • Monique de Jong, managementassistent

Stadsdeelcommissie Centrum

Enschede bestaat uit 5 stadsdelen. Elk stadsdeel heeft een eigen stadsdeelcommissie. Deze commissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Stadsdeelcommissie Centrumexterne-link-icoon komt graag in contact met bewoners om te horen wat er in de wijk speelt.

Stadsdeelwethouder Centrum

De wethouder die verantwoordelijk is voor Stadsdeel Centrum is Jeroen Diepemaat.

Wijkraden Centrum

De wijkraden zijn er voor de bewoners. Ze onderhouden contacten met zowel de bewoners als de gemeente. Naast het actief betrekken van bewoners bij onderwerpen in de wijk, organiseren ze veel activiteiten.

Stadsdeelagenda Centrum

In de Stadsdeelagenda's Enschede 2023-2026externe-link-icoon staan de actiepunten voor alle 5 de stadsdelen. U kunt in de afbeelding doorklikken voor de actiepunten per stadsdeel, wijk of dorp.

Wilt u weten wat de actiepunten zijn voor Stadsdeel Centrum, bekijk dan de infographic Stadsdeel Centrum actiepunten 2024. Of lees alleen de tekst Stadsdeel Centrum actiepunten 2024

Nieuws uit Centrum

 • Werkzaamheden Deurningerstraat tussen Kottendijk en singel

  Vanaf vrijdag 12 juli vervangen we de bovenste laag van het asfalt, de markering en de rode coating van het fietspad.

  Deurningerstraat
 • Jongen van gierzwaluwkolonie Polaroidgebouw geringd

  Aan de muur van het voormalig Polaroidgebouw aan de Hoge Bothofstraat hangen zo’n 30 gierzwaluwenkasten. Gisteren zijn de jongen van de gierzwaluwkolonie die daar verblijven geringd. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit. Het ringen van de jongen, en daarmee het monitoren van de gierzwaluwkolonie, is het langstlopende ringonderzoek van gierzwaluwen van Nederland. De Vogelwerkgroep coördineert en voert dit onderzoek samen met de boomploeg van Onderhoud Enschede, stadsdeelbeheer centrum en woningbouwcorporatie Domijn uit. Een prachtige samenwerking!

  Ringonderzoek Gierzwaluwen Polaroidgebouw
 • Start proef met bij-zondere bijentegel

  Heeft u deze speciale tegel al gespot? Tussen het stadskantoor en het station zijn we als gemeente een proef gestart met deze bij-zondere tegel; de bijentegel!

  bijentegel
 • Opening buurtplein Laares

  Pas geleden werd het vernieuwde buurtplein in de Laares geopend. Het buurtplein bij basisschool La Res is ontdaan van veel steen en beton. 

  sfeerbeeld van de opening van het buurtplein Laares
 • Burgemeester Bleker op werkbezoek in stadsdeel Centrum

  Zorgprofessionals van Liberein en Manna ontvingen burgemeester Bleker voor een werkbezoek.

  Burgemeester zit in rolstoel om te ervaren hoe het is om als oudere met rolstoel of rollator door het verkeer te moeten bewegen
 • Actualiteiten rondom het Stationsplein in Enschede

  Het Stationsplein is de belangrijkste entree van onze binnenstad en gaat de komende jaren flink op de schop. Sinds de zomer van 2022 is er al gestart met de werkzaamheden aan de parkeergarage. Vanwege deze onderhoudswerkzaamheden is de parkeergarage gesloten en ook op andere plekken op en rondom dit markante plein zie je dat dit gebied in ontwikkeling is. We ontvangen regelmatig vragen van ondernemers en inwoners over het plein. Projectmanager Timo Kemerink op Schiphorst van de gemeente Enschede praat ons bij.

  Stationsplein
 • Skatepark De Boulevard groot succes

  De binnenstad van Enschede heeft er een nieuwe trekpleister bij: Skatepark De Boulevard. Dit gloednieuwe skatepark is sinds vorige maand officieel in gebruik genomen en blijkt nu al een groot succes te zijn. Het skatepark is gratis toegankelijk en biedt een bruisende plek voor skaters van alle leeftijden en niveaus.

  Skatepark De Boulard
 • Iets regelen met de overheid? De gemeente helpt

  Dienstverlening van de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen redden zich daar prima mee, maar een aantal ook niet.

  iemand die een formulier invult
 • Gratis water tappen op nog meer plekken in Enschede

  Enschede heeft op dit moment 3 watertappunten. Aan de Oude Markt, het Stationsplein en het Ei van Ko. Naar aanleiding van een initiatief van gemeenteraadslid Nicole Workel breiden we dit aantal uit met nog eens 20 nieuwe watertappunten. In totaal komen er 25 nieuwe openbare watertappunten in en rondom de stad. Het watertappunt op het Van Heekplein is de eerste in de reeks. Wethouder Leefomgeving Marc Teutelink nam deze vandaag samen met Sportaal en basisschoolkinderen officieel in gebruik.

  Oplevering Watertappunt Van Heekplein
 • Iets regelen met de Overheid? We helpen u graag!

  Hebt u een moeilijke brief ontvangen of moet u veel regelen met de overheid? En weet u niet waar u moet beginnen? Of maakt u zich zorgen over alles wat u moet regelen? Blijf er dan niet mee rondlopen.

  Documenten