Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • The Fire Harvest + Michael Feuerstack

  20 april 2019

  ​The Fire Harvest is stilletjes uitgegroeid een van de fijnste bands uit de Nederlandse muziekscene. Vijftien jaar schrijft hett Utrechtse viertal The Fire Harvest prachtliedjes die ergens tussen alt-country, slowcore en post-rock laveren. Om specifieker te zijn: een band die invloeden van artiesten als Songs: Ohia, Palace Brothers en Neil Young & Crazy Horse met liefde op de mouw draagt.

 • The Bounty Club

  20 april 2019

  ​Er is een gezellig 20+ feestje in de stad !

 • André Kerver ontmoet: Aaltje van Zweden

  20 april 2019

  Borboleta Music gaat een muzikaal gesprek aan met Aaltje van Zweden. ‘De sterke vrouw’ achter dirigent Jaap van Zweden.

 • WAKERS + debat

  20 april 2019

  Twentse première van de film WAKERS, over nachtburgemeesters in heel Nederland, onder wie die van Enschede: Kees de Groot en Marcel Bierling. Aansluitend aan de film is er een debat over onderwerpen die de twee Enschedese nachtburgemeesters van belang vinden.

 • Vogel / Thomas Verbogt

  20 april 2019

  ‘Vogel’ is een ode aan de kracht van het verhaal. Thomas Verbogt schreef het speciaal voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt. De éminence grise van het Nederlands toneel gaat het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.