Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Uitreiking Willem Wilminkprijs voor beste Kinderlied 2021

  18 april 2021

  Het is een onderdeel van de Online Kindermuziekweek 2021.

 • Op bezoek bij Astrid Lindgren

  19 april 2021

  Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaat het duo op zoek naar antwoorden bij Pipi-schrijfster Astrid Lindgren.

 • Sounds Like Juggling

  19 april 2021

  Bouwen van nieuwe instrumenten om ze vervolgens te bespelen door jongleren.

 • De toekomst van ons zonnestelsel

  20 april 2021

  In ons zonnestelsel zijn op lange termijn veel veranderingen te verwachten. Edwin Mathlener belicht deze veranderingen in zijn lezing op 20 april voor de Coenraad ter Kuile Sterrenwacht. Tevens zal hij we speculeren over de verre toekomst van het heelal en de gevolgen voor onze zon, of voor wat daar dan nog van over is.

 • Test event: Altin Gün (uitverkocht)

  22 april 2021

  Geniet van een avond vol Psychedelische folk muziek met de band Altin Gün tijdens het Test Event: Altin Gün in Metropool Enschede.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.