Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Grenslandkapelle en Oberkrainer

  30 september 2020

 • Kinderboekenweek

  30 september 2020

  Het thema dit jaar is ‘En toen?’ Dus we duiken de geschiedenis in met de allerleukste voorstellingen in de Bibliotheek. Van prehistorie tot aan de riddertijd en van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog, alles komt voorbij tijdens de voorstellingen in de Bibliotheek.

 • Im Herzen nur die Blasmusik

  30 september 2020

  Virtuoze solistische optredens in combinatie met show en loepzuivere, meerstemmige zang in een perfecte geluids- en lichtkwaliteit zorgen ervoor dat de kapel telkens weer het publiek weet te raken en te boeien.

 • Panopticon + Winterfylleth + Alda

  01 oktober 2020

  AUTUMN EQUINOX" European Tour 2020

 • Copperhead County

  02 oktober 2020

  Met vijf man sterk laat Copperhead County zien wat ze in huis hebben.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.