Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Fiddler on the Roof

  24 februari 2018

  Op innemende, geestige en optimistische wijze neemt hoofdrolspeler Tevye je mee op zijn reis in deze ontwapenende musical die zowel entertaint als ontroert.

 • I, Tonya

  24 februari 2018

  Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zichzelf. Met glansrollen van Margot Robbie en Allison Janney (bekroond met Golden Globe).

 • Tentoonstelling 'De Aard der Dingen'

  25 februari 2018

  De negen hedendaagse kunstenaars in deze tentoonstelling hebben gemeen dat ze zich allemaal richten op motieven ontleend aan de natuur.

 • Tentoonstelling De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck

  25 februari 2018

  Otto Marseus Van Schrieck schildert bos stillevens vol planten, bloemen, schimmels en beestjes. In het najaar van 2017 organiseert Rijksmuseum Twenthe de eerste tentoonstelling in Nederland over het werk van deze eigenaardige Hollandse meester, die als bijnaam 'de Snuffelaer' had.

 • Feest in de voorjaarsvakantie

  25 februari 2018

  Deze voorjaarsvakantie staat Museum TwentseWelle met de nieuwe tentoonstelling Frankenstein helemaal in het teken van de technologische toekomst met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality. Op zondag 25 februari wordt de opening gevierd met een boordevol programma voor jong en oud en is het museum gratis toegankelijk. Ook de rest van de week is het feest!

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.