Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Koken met taal - Wim Daniëls

  26 oktober 2020

  Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd.

 • De chaos van 2020

  28 oktober 2020

  Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor zouden in het voorjaar van 2020 naar Washington D.C. reizen om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen. Maar de wereld ging op slot.

 • The Factory of Electric Dreams

  29 oktober 2020

  Ontdek en creëer een mogelijke toekomstvisie in The Factory of Electric Dreams - een hybride tentoonstelling ontwikkeld door Mary Ponomareva - waarin een symbiose tussen mens en robot de nieuwe levensvorm is geworden. Het publiek wordt uitgenodigd om aan de hand van vroegere en toekomstige samenlevingen nieuwe visies op de toekomst te creëren.

 • Adembenemend (try-out)

  30 oktober 2020

  Een leven lang zoeken naar de partner waar je oud mee wil worden, maar wie zijn al die anderen op je pad? Maakt die telefoon daten echt makkelijker, of maakt het van ons allemaal een wegwerpproduct? En waarom vallen we nooit meteen voor de goede partner, maar moeten we eerst een paar keer hard op ons bek gaan om het verschil te zien tussen lust en liefde?

 • Haag tot Wal Festival (geannuleerd)

  31 oktober 2020

  Ontdek cultureel Enschede op het Van Haag tot Wal Festival.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.