Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij - Try-out (geannuleerd)

  30 maart 2020

  Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven - genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot - spreken wereldwijd tot de verbeelding.

 • DREEJKLEZOEW - reprise (geannuleerd)

  31 maart 2020

  DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

 • Social Distance Music Quiz

  31 maart 2020

  Speel op 31 maart de Social Distance Music Quiz

 • Lijmen (geannuleerd)

  01 april 2020

  ​De Nederlandse Myrthe van Velden en de Belgische Lander Severins. Ze leerden elkaar kennen in 2014 op de de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en zijn sindsdien onafscheidelijk.

 • US Rails (USA) (geannuleerd)

  01 april 2020

  Een geweldige muziekavond voor de echte muziekliefhebber georganiseerd door het Mystiek Theater en NiXenMeeR.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.