Zero-emissiezone

Vanaf 1 juli 2025 wordt de voetgangerszone binnenstad (het stadserf) ook een zero-emissiezone. Dit betekent dat sommige voertuigen er alleen nog mogen rijden als ze geen uitlaatgassen hebben. Het gaan om bestelbussen en vrachtwagens van ondernemers en bezorgers.

Wat moet u weten

De zero-emissiezone geldt voor bestelbussen en vrachtwagens (voertuigcategorie N1, N2 en N3). Er geldt een aantal uitzonderingen die voor alle zero-emmissiezones in het land gelden. Lees hierover meer op opwegnaarzes.nl.  Voor personenauto’s verandert er niets. De regels blijven dan voor u hetzelfde. Voor het privé-gebruik van bestelvoertuigen onderzoekt het Rijk op dit moment hoe deze groep een ontheffing kan krijgen.

Landelijke overgangsregeling

De nieuwe regels gelden vanaf 1 juli 2025. Voor sommige voertuigen zijn landelijk afspraken gemaakt over een soepele overgang. De overstap voor ondernemers naar zero-emissievoertuigen is dan beter haalbaar en betaalbaar. Meer informatie staat op opwegnaarzes.nl. Via de kentekencheck kunt u zien welke regels voor uw voertuig gelden.

Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van  belangrijke ontwikkelingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief  en vink het onderdeel ‘ondernemen’ aan.