Almelo, Enschede en Hengelo zetten talenten in de spotlights: 10 studenten van ROC van Twente ontvangen mbo award

05 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Tijdens het ‘Vier het Vakmanschap’ feest van het ROC van Twente in het Wilminktheater in Enschede werden dinsdag 4 juni 10 studenten verrast met een MBO Award.

De wethouders Eugène van Mierlo (Almelo), Marie-Louise Luttikholt (Hengelo) en Harmjan Vedder (Enschede) benadrukten tijdens de avond de grote en belangrijke rol die vakmensen, en daarmee ook de MBO-studenten, hebben in onze samenleving, economie en het onderwijs. Alle 10 studenten gingen naar huis met een oorkonde, een beeldje en een geldprijs van € 1000,-  om te investeren in een aanvullende opleiding of cursus.

Wethouder Harmjan Vedder mocht de prijzen uitreiken aan:

  • Jen Tang volgt de opleiding Specialist mode/maatkleding aan het Ariënsplein in Enschede en woont  in Almelo. Jen heeft zich gekwalificeerd voor het NK voor beroepen (Skills The Finals) in het vakgebied Specialist mode/maatkleding. Deze modeontwerpster in opleiding behaalde een mooie bronzen medaille en ze opende onlangs de deuren van haar modeatelier Jen Fashion. Ze houdt ervan om kleding te ontwerpen voor gala’s of bijzondere gelegenheden.
  • Brigitte van der Meulen woont in Enschede en volgt de BBL-opleiding Entree Dienstverlening voor volwassenen. Brigitte (35 jaar) is werkzaam als participatiemedewerker bij ROC van Twente en draait mee in de ploeg van schoonmaakorganisatie ATALIAN. Bijzonder is in dit geval dat Brigitte is ingezet op de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat in Enschede. Dit is dezelfde locatie als waar ze haar opleiding volgt. De fanatieke Brigitte wil graag haar kansen op de arbeidsmarkt vergroten en ze wil het goede voorbeeld geven voor haar dochter. Ze heeft school veelal negatief ervaren, maar in juli a.s. gaat ze haar eerste diploma behalen! Ze is enthousiast en een verbinder in de klas. Na de zomer wil ze starten met de niveau 2 opleiding Medewerkers facilitaire dienstverlening.  
  • Rutger Sijtsma uit Enschede en Senne Bolscher uit Almelo volgen de opleiding Handhaver, toezicht en veiligheid aan de Wethouder Beversstraat in Enschede. De heren vormden een hecht team van handhavers tijdens hun kwalificatiewedstrijd voor Skills The Finals. En met succes, ze haalden de finale en behoren hiermee tot de beste acht van Nederland. Ontzettend fanatiek streden ze tijdens het NK om een podiumplek. Veel casussen handelden ze met succes af. Helaas ging het minder goed bij de casus waarbij ze iemand in de boeien moesten slaan (tijdens de opleiding was dit onderdeel nog niet aan bod gekomen).

Over de MBO Award

De MBO Award is een initiatief van Almelo. Jaarlijks reiken Almelo, Hengelo en Enschede voortaan een prijs uit aan getalenteerde mbo-studenten. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de Twentse economie en inspireren andere studenten het beste uit zichzelf te halen.