Nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Enschede.

Nieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Actuele wegwerkzaamheden 31 maart 2023

  De gemeente Enschede kent ongeveer 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast. Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede voor de komende periode.

  Wegwerkzaamheden week 14
 • Ook dit jaar vroege bestrijding eikenprocessierups

  Met slechts 87 meldingen van overlast vorige zomer lijkt Enschede zo goed als verlost te zijn van de eikenprocessierups. Toch blijft de gemeente de rups waar nodig bestrijden. Dat gebeurt door zo’n 22.000 eiken in Enschede al vroeg in het seizoen te behandelen met aaltjes of bacteriën.

 • Twente is 12 nieuwe creatieve broedplaatsen rijker

  12 creatieve broedplaatsen in Twente ontvangen subsidie om creatieve en technologische talenten voor de regio te behouden. Initiatiefnemers konden voor de derde en laatste keer een aanvraag indienen voor de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente. Vanuit heel Twente was er veel interesse. In totaal zijn er 31 aanvragen gedaan vanuit de gemeente Losser, Hof van Twente, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Twenterand, Dinkelland en Rijssen-Holten.

 • Crisisnoodopvang bij Vliegveld Twente met drie maanden verlengd

  Het college van B&W van Enschede heeft besloten om de crisisnoodopvang bij Vliegveld Twente te verlengen met drie maanden tot 1 juli 2023. De gemeente Enschede komt daarmee opnieuw tegemoet aan een verzoek van het kabinet om de crisisnoodopvang langer open te houden.

  Raadszaal stadhuis Enschede
 • Burgerlijke stand Enschede van 24 tot en met 31 maart 2023

  Wie zijn er geboren, overleden en getrouwd in Enschede?

  Burgerlijke stand
 • Gratis schoolmaaltijden van start

  Basisscholen en middelbare scholen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op schoolmaaltijden.nl voor gratis schoolmaaltijden voor hun leerlingen.

  broodtrommeltje met daarnaast een appel en banaan
 • Gemeenteraadsvergadering week 14 2023

  Bekijk hier de agenda's voor de raads- en commissievergaderingen in de week van 3 april 2023. Op de hoogte blijven van de gemeenteraadsvergaderingen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief en selecteer de rubriek Politiek en Bestuur.

  Raadszaal stadhuis Enschede
 • Officiële mededelingen van 29 maart 2023

  De gemeente maakt elke week bekend welke plannen zijn gemaakt, welke besluiten zijn genomen en welke vergunningen zijn afgegeven.

  stadhuis achterzijde
 • Spoorzone Hengelo-Enschede, dé toekomstige economische slagader van Twente

  De colleges van B en W van Hengelo en Enschede hebben een gezamenlijke visie op de Spoorzone Hengelo Enschede (SHE) aangenomen. In de visie staat beschreven hoe de twee steden samen willen bouwen aan de spoorzone Hengelo-Kennispark-Enschede.

  treinrails
 • Fietstocht Enschede – Münster “op weg naar vrede” – fietst u mee?

  Partnersteden Enschede en Münster organiseren samen de fietstocht ‘Op weg naar Vrede – auf dem Weg zum Frieden’ in het kader van 375 jaar Vrede van Münster

  Fietsers