Asbest verwijderen

Asbest is schadelijk voor de gezondheid. Als u wilt slopen of verbouwen, is het belangrijk om te weten of er asbest in uw woning of bedrijfspand zit. Als er asbest in uw woning of bedrijfspand zit, moet u een asbestonderzoek laten uitvoeren.

Wat moet u weten

Als uw woning of bedrijfspand in 1993 of eerder is gebouwd, kan er asbest in zitten. Gebruik van asbest is sinds 1993 verboden. Laat een asbestonderzoek uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Asbest melden en weghalen

Asbest achter meterkast

Woningen die tussen 1955 en 1993 zijn gebouwd, hebben vaak asbest achter de elektriciteitsmeter. Dit is mogelijk schadelijk. De overheid wil alle oude elektriciteitsmeters vervangen door slimme meters. In Enschede voert Enexis Netbeheer dat uit. Enexis plaatst alleen een slimme meter als het asbesthoudende vilt is verwijderd. Als woningeigenaar schakelt u eerst een gespecialiseerd bedrijf in voor een asbestinventarisatie.

Asbestdaken

Als uw huis of bedrijfspand is gebouwd voor 1994, dan kan er asbest in uw dak zitten. U moet zelf zorgen dat het asbest in uw dak wordt verwijderd.

  • Als u een woning huurt, neemt u contact op met de verhuurder of uw woningcorporatie.
  • Als ondernemer of agrariër heeft u een investeringsplan nodig. Er zijn verschillende financiële en fiscale mogelijkheden. Bent u agrariër en wilt u meer weten, neem dan contact op met de erfcoach voor Enschede.