Autotunnel Oostweg

De gemeente bouwt een autotunnel in de Oostweg. Deze autotunnel vervangt de rotonde met de Keppelerdijk. Er staan namelijk vaak files op de Oostweg. Ook voelen fietsers zich onveilig op de rotonde met de Keppelerdijk.

Waarom een autotunnel

We onderzochten verschillende mogelijkheden voor de rotonde. Bijvoorbeeld een fietsbrug of een fietstunnel. Maar deze zijn minder veilig dan een autotunnel. Ook lossen ze het fileprobleem niet op.

Oplossing fileprobleem

Door een autotunnel kan het verkeer beter doorrijden. Veel mensen gebruiken de Oostweg namelijk om via de N35 van of naar huis te gaan. Daardoor staan er in de spits vaak files op de Oostweg. In de toekomst wordt het alleen maar drukker op de Oostweg. Dat komt door de bouw van de wijken Leuriks en Eschmarkerveld.

Veiligheid

Door het maken van een autotunnel rijden auto’s en fietsers niet meer op dezelfde weg. Dit is veiliger voor iedereen.

Ontwerp

Het ontwerp moet nog gemaakt worden. We zijn hiervoor nog op zoek naar een bedrijf. Wel hebben we een schets van hoe een autotunnel aan de Oostweg eruit kan zien.

Planning

  • 2e kwartaal 2024: aanbesteding voor het bouwen van de autotunnel.
  • 3e kwartaal 2024: aanbesteding voor het ontwerpen van de autotunnel.
  • De bouw van de tunnel begint op zijn vroegst in 2026. Dit ligt er ook aan of we genoeg geld krijgen voor de autotunnel. De komende tijd vragen we daarvoor subsidies aan.

Contact

Heeft u vragen over dit project, stuur dan een e-mail naar oostweg@enschede.nl.