Bedrijventerreinen en kantorenlocaties

Een overzicht van bedrijventerreinen en kantorenlocaties in de gemeente.

CeeCee, Creatieve Campus op Roombeek

CeeCee in Roombeek is een inspirerende werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers in media, technologie, ICT, design en architectuur. Het is een plek om talenten te versterken, samenwerkingen met branchegenoten aan te gaan en ideeën te delen. Kijk voor meer informatie op www.ceecee-enschede.nlexterne-link-icoon.

De Reulver

De Reulver is een gemengd bedrijventerrein tussen Enschede-Zuid en Enschede-Centrum, grenzend aan de A35. Er bevinden zich garagebedrijven, industrie en andere bedrijvigheid, zoals sport- en evenementencentrum De Twentehallen.

Euregio Bedrijvenpark

Euregio Bedrijvenpark is een modern bedrijventerrein in Enschede-Oost, nabij de Duitse grens. Het terrein is geschikt voor kleinschalige en middelgrote bedrijven. Euregio Bedrijvenpark is snel en eenvoudig te bereiken via de A35.

Hardick & Seckel

Hardick & Seckel is een klein binnenstedelijk bedrijventerrein. Het is een ideale uitvalsbasis voor ondernemers die zich dicht bij hun klanten willen vestigen. Het terrein is gunstig gelegen aan de Kuipersdijk, binnen de singels, dichtbij het stadscentrum en de A35.

Havengebied

Het havengebied is het oudste en grootste bedrijventerrein van Enschede. Het havengebied bevat 133 hectare aan bedrijvenkavels. Er zijn ruim 300 bedrijven gevestigd met in totaal zo’n 6.000 arbeidsplaatsen.

Het Diekman

Op het terrein van het voormalige voetbalstadion van FC Twente is een aantal sportaanbieders bij elkaar gehuisvest. In een multifunctionele omgeving worden kleedkamers, restaurant, fitnessruimtes en kunstgrasvelden gezamenlijk gebruikt. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar.

Innovatiecampus Kennispark Twente

Kennispark Twente heeft een perfect ecosysteem voor innovatie, talent en ondernemerschap. Het is dé hotspot voor bedrijven die innoveren, studenten die ondernemen en wetenschappers die zich in de hightech onderscheiden. Kijk voor meer informatie op kennispark.nlexterne-link-icoon.

Josink Es

De Josink Es bevindt zich aan de Westerval, een van de belangrijkste invalswegen van Enschede. Dit duurzame en hoogwaardige bedrijvenpark is bij uitstek geschikt voor kleinschalige en middelgrote bedrijven. Het bedrijvenpark heeft een parkachtige, groene omgeving. Kijk voor meer informatie op www.parkmanagementjosinkes.nlexterne-link-icoon.

Marssteden

Dit moderne bedrijventerrein aan de westkant van Enschede is ruim opgezet met brede groenstroken en waterpartijen. Het goed bereikbare terrein biedt ruimte aan bedrijven van groot tot klein. Op een gedeelte van het terrein zijn bedrijfswoningen toegestaan. Op het terrein zijn vooral de sectoren industrie, groothandel en bouw aanwezig.

Rigtersbleek-Tubantia

Bedrijventerrein Rigtersbleek-Tubantia is geschikt voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Er zijn twee bedrijfsverzamelgebouwen. Het terrein is centraal gelegen, kan snel vanaf de A35 worden bereikt en is voorzien van breedbandinternet.

Roombekerveld

Het kleinschalige bedrijvenpark Roombekerveld is een geschikte locatie voor kleine bedrijven. Roombekerveld is een locatie met flexibele mogelijkheden, ook voor starters.

Singels en uitvalswegen - kantorenlocatie

Enschede heeft meerdere singels en uitvalswegen waar ondernemers zich kunnen vestigen. Deze kantoren in karakteristieke panden op mooie zichtlocaties bevinden zich tussen de woonhuizen. Er zijn hier mogelijkheden om wonen en werken te combineren.

Stadsweide

Stadsweide is een kantooromgeving nabij het centrum met karakteristieke kantoorpanden en monumentale villa’s. Ziekenhuis MST, Saxion en het station bevinden zich in de directe omgeving.

Stationsomgeving

De stationsomgeving is een kantorenlocatie met alle voorzieningen binnen handbereik. Door de centrale ligging bij het station en de goede bereikbaarheid is dit een A-locatie. De stationsomgeving kenmerkt zich door veel dynamiek en een bovenregionale uitstraling.

Technology Base Twente

Op Technology Base Twente ligt de focus op hightech systemen en geavanceerde materialen en fabricage. Er is ruimte voor algemene en zakelijke luchtvaart en bedrijvigheid die daarmee samenhangt. Kijk voor meer informatie op www.technologybase.nl/vestigenexterne-link-icoon.

Transportcentrum

Het transportcentrum bevindt zich aan de westkant van Enschede. Het is goed bereikbaar via de Auke Vleerstraat, een hoofdontsluitingsweg met dubbele rijbanen, en de A35. Met een omheining, pompeneiland, wasstraat, vrachtwagenparkeerterrein, toegangscontrole en breedbandinternet is dit terrein bij uitstek geschikt voor logistieke bedrijven.

Westerval Zuid

Westerval Zuid ligt aan de rand van de stad. Het bedrijventerrein is centraal gelegen en wordt goed ontsloten via de Westerval en A35. Er zijn goede bus- en fietsverbindingen. Het terrein is geschikt voor showroomfuncties.

XL Businesspark

Het XL Businesspark is ruim opgezet. Gerenommeerde nationale en internationale bedrijven in de logistiek, transport, distributie en industrie zijn hier gevestigd. Kijk voor meer informatie op www.portoftwente.com/xl-businessparkexterne-link-icoon.

Zuiderval

Aantrekkelijk, nieuw binnenstedelijk bedrijventerrein aan weerszijden van de invalsweg Zuiderval. Bouwen van een eigen kantoorpand op een bedrijfskavel op maat is hier mogelijk. Bedrijventerrein Zuiderval verbindt de A35 met de binnenstad van Enschede.

Contact

Neem voor informatie over de mogelijkheden op elk bedrijventerrein contact op met de contactpersonen voor ondernemers.

Zie ook: