Bezoek de bouwplaats van GroenBlauw Glanerbrug tijdens de Dag van de Bouw

24 mei 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op zaterdag 8 juni zetten Dura Vermeer en Roelofs de bouwhekken van het project GroenBlauw Glanerbrug open voor geïnteresseerden. Iedereen die graag wil zien wat er ‘achter de schermen’ op de bouwplaats gebeurt, kan deze dag langskomen. De bouwplaats is van 10.00 tot 14.00 uur geopend.

Tijdens de Dag van de Bouw vertelt het bouwteam meer over het project GroenBlauw Glanerbrug en werken in de infra. Vanaf het plein voor de kerk (Kerkstraat 14) kunt u mee met een rondleiding langs de bouwplaats, inclusief speurtocht voor kinderen. Daarnaast zijn er voor jong en oud nog meer leuke activiteiten. Probeer bijvoorbeeld te ontsnappen uit de klimaat escaperoom of leer om zelf een elektrische mini-kraan te besturen. Ook is er iets lekkers te eten en drinken. Een bezoekje aan de Dag van de Bouw is gratis.

Schop in de grond om wateroverlast te voorkomen

De komende jaren gaat bouwteam aan de slag in 15 straten in Glanerbrug om grondwateroverlast aan te pakken. Zo wordt er in een aantal straten een apart riool voor regen- en grondwater en voor afvalwater aangelegd. In sommige straten wordt ook het bestaande riool vervangen. Verder wordt Glanerbrug klaar gemaakt voor het veranderende weer. Dit betekent dat er bijvoorbeeld meer ruimte komt voor planten en bomen. Het bouwteam is een samenwerken tussen gemeente Enschede en aannemers Dura Vermeer en Roelofs. Zij werken samen aan zowel ontwerp als de uitvoering buiten. 

Zeventiende editie van de Dag van de Bouw

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Tijdens deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de bouw- en infrasector.

Wilt u meer weten over het project?

Volg het bouwteam via de BouwApp. Dit is een app voor uw smartphone of tablet. Hier deelt het bouwteam berichten over het ontwerp, de planning en de werkzaamheden in uw straat. Ook kunt u heel makkelijk een bericht sturen naar het bouwteam. Download de BouwApp via de App Store of Google Play of scan de QR-code. Zoek naar het project GroenBlauw Glanerbrug. Klik op + Volgen om op de hoogte te blijven.