Bezoek de Twentse waterweken

25 april 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In de meivakantie vinden de Twentse Waterweken plaats. Doe mee aan activiteiten rondom het thema water. Ook in Enschede zijn er leuke, leerzame uitjes voor jong en oud!

Steeds vaker hebben we te maken met droge maanden. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Tijdens de waterweken hoe we op een goede manier omgaan met water én wat je zelf kan doen om droogteproblemen te voorkomen.

27 april t/m 12 mei - Wateractiviteiten in De Museumfabriek

Voor kinderen zijn er dagelijks workshops Watervlooien-onderzoek, Waterkunst en proefjes en knutselactiviteiten met het thema water. Volwassenen kunnen leren over de geschiedenis van grond- en beekwater in Enschede

29 april en dinsdag 30 april – Waterlab en rondleiding bij Universiteit Twente

In het Waterlab zie je hoe membranen water zuiveren. Je mag zelf ook een membraan maken. Tijdens een campusrondleiding ontdek je hoe de UT met water omgaat. Ook zie je plekken waar water mag infiltreren, waterberging plaatsvindt en regenwater wordt hergebruikt.

3 mei - Excursie Kristalbad

Kom alles te weten over het ontstaan en de ecologische functie van dit natuurrijke gebied.

6 mei – Saxion: rondleiding Klimaatplein en Trendy Water Centre

Een gids neemt je mee over het gloednieuwe klimaatplein en laat je een kijkje nemen in het Trendy Water Centre. Leer alles over duurzaamheid, klimaatverandering en Waterinfiltratie

8 mei - Water, droogte en bodem in Voedselbos Glanerbeek

Universiteit Twente onderzocht de gevolgen van droogte voor de bodem. Tijdens een rondleiding bekijk je de proefopstelling van dit project, wandel je lang het Voedselbos en bekijk je de nieuw ingerichte Glanerbeek.

12 mei – Activiteiten in Het Wageler

Bij bezoekerscentrum Lammerinkswönner is er regenwormenonderzoek en waterdiertjes zoeken voor kinderen, een tuincafé waar tuincoaches vertellen over droogte en een gezonde bodem in de tuin, een speurtocht ‘bodemdieren en water’ en filmpjes over de bodem. In het Abraham Ledeboerpark zijn Het Koetshuis en de bijentuin geopend. Bij boerderij Oldenhof is een plantjesmarkt en zijn er excursies rond de ecologische vijver. Tijdens een rondleiding over het terrein van Stichting boerderij de Viermarken hoor je hoe zij omgaan met duurzaam waterbeheer.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op groenblauwtwente.nl/waterwekenexterne-link-icoon.