Book Café FRIDA: mooi van buiten én van binnen

08 mei 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op 11 mei 2024 opent het eerste internationale boekencafé in Enschede, genaamd FRIDA.

Een initiatief van Gemma Boon en opgestart met hulp van ‘crowdfunding’. De gevel van het pand waar FRIDA in komt is onlangs opgeknapt met gemeentesubsidie voor gevelverbetering.

Onder het genot van een lekkere kop koffie en een favoriet boek zit u binnenkort in een gemakkelijke fauteuil aan de Stadsgravenstraat. Voor lezers van romans of fantasy, bekende of onbekende auteurs, bij FRIDA zit u goed.

Engelstalige literatuur 

Het aanbod van Engelstalige literatuur staat bij FRIDA voorop. Dat is niet zomaar. Buitenlandse literatuur is in Nederland namelijk steeds populairder. Op deze manier hoopt ondernemer Gemma ook de grote internationale groep studenten en expats die Enschede telt aan te spreken.

Crowdfunding en stichting 

Interessant aan FRIDA is dat het tot stand is gekomen met behulp van ‘crowdfunding’. Dit wil zeggen dat het idee van Gemma, financiële steun online wist op te halen. Met maar liefst 75 verschillende investeerders heeft zij €45.000,- opgehaald. FRIDA is daarnaast opgericht als stichting en bestaat dus zonder winstoogmerk. De opbrengsten uit FRIDA worden uitgegeven aan culturele activiteiten en het ondersteunen van jong talent.

Gevelverbetering met subsidie 

Het pand is in eigendom van Paul Stolker. Stolker is stuk voor stuk zijn panden in de straat aan het opknappen. Voor het aanpakken van de gevels maakt hij dankbaar gebruik van de subsidie gevelverbetering van de gemeente Enschede. Stolker: “De stadsbouwmeester was wel erg streng, maar ik ben blij dat ik haar ernaar heb laten kijken. Met de voorgestelde wijzigingen werden de gevels nog mooier.”

Ook een goed idee voor de binnenstad?  

Kunst of groen toevoegen aan het straatbeeld, een activiteit organiseren in de binnenstad of uw pand opknappen met behulp van de subsidie gevelverbetering? Neem dan contact op met Carolien van Snellenberg via c.v.snellenberg@enschede.nl.