Centrum

Stadsdeel Centrum is het gebied binnen de singels. Hierin liggen de wijken Binnenstad, De Bothoven, Boddenkamp, Hogeland-Noord, De Laares, Horstlanden-Veltkamp, Lasonder- Het Zeggelt.

De Agenda van Centrum

Ontdek wat we willen bereiken in de wijken en buurten van stadsdeel Centrum!

Zit u ergens mee?

Zoekt u een activiteit of ondersteuning? Bijvoorbeeld omdat u graag andere mensen wilt ontmoeten? Of u heeft hulp nodig bij het boodschappen doen? De Wijkwijzer helpt!

Iets kapot in de buitenruimte?

Ziet u op straat of in een park iets waarvan u wilt dat het gemaakt of opgeruimd wordt? Meld het bij de gemeente.

Doe mee in uw wijk

Wijkraden
Bezoek uw wijkraad en vertel wat er in uw buurt of straat leeft. Wijkraden kunnen helpen bij ideeën en plannen voor de buurt.

Jij maakt de buurt
Een straatfeest organiseren, meer groen in de straat, samen je buurt opknappen? Stuur uw idee naar Jij maakt de buurt en kijk of er wijkbudget voor is.

Stadsdeelcommissie Centrum
Praat mee en laat weten wat u belangrijk vindt voor uw straat of buurt. De Stadsdeelcommissie Centrum komt graag in contact met bewoners om te horen wat er in de wijken speelt.

Nieuws uit Centrum

  • Enschede Speld

    Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Enschede vindt traditiegetrouw de uitreiking van de Gouden Enschede Speld plaats

  • NK Skateboarden 2021

    De beste skaters van Nederland kwamen naar Skatepark De Fabriek om te strijden voor de Nederlandse titel.

  • Buitenactiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie

    Door de lockdown is er weinig vertier voor kinderen. Daarom organiseert Sportaal in de eerste week van januari op verschillende plekken buitensportactiviteiten, zodat kinderen lekker buiten kunnen bewegen en hun energie kwijt kunnen.