Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Centrum

Stadsdeel Centrum is het gebied binnen de singels. Hierin liggen de wijken Binnenstad, De Bothoven, Boddenkamp, Hogeland-Noord, De Laares, Horstlanden-Veltkamp, Lasonder- Het Zeggelt.

De Agenda van Centrum

Ontdek wat we willen bereiken in de wijken en buurten van stadsdeel Centrum!

Zit u ergens mee?

Zoekt u een activiteit of ondersteuning? Bijvoorbeeld omdat u graag andere mensen wilt ontmoeten? Of u heeft hulp nodig bij het boodschappen doen? De Wijkwijzer helpt!

Iets kapot in de buitenruimte?

Ziet u op straat of in een park iets waarvan u wilt dat het gemaakt of opgeruimd wordt? Meld het bij de gemeente.

Doe mee in uw wijk

Wijkraden
Bezoek uw wijkraad en vertel wat er in uw buurt of straat leeft. Wijkraden kunnen helpen bij ideeën en plannen voor de buurt.

Jij maakt de buurt
Een straatfeest organiseren, meer groen in de straat, samen je buurt opknappen? Stuur uw idee naar Jij maakt de buurt en kijk of er wijkbudget voor is.

Stadsdeelcommissie Centrum
Praat mee en laat weten wat u belangrijk vindt voor uw straat of buurt. De Stadsdeelcommissie Centrum komt graag in contact met bewoners om te horen wat er in de wijken speelt.

Nieuws uit Centrum

  • Vernieuwen openbare ruimte Tattersall

    Het opknappen van de woningen in de wijk Tattersall is klaar en nu gaan we de straten, parkeerplaatsen en perkjes met planten en bomen aanpakken. De gemeente Enschede wil uw wijk aantrekkelijker en veiliger maken. We maken de wijk groener met planten en bomen en er is ook ruimte voor een extra speelplek.

  • Bomen Lasondersingel

    Op 13 mei 2020 heeft de gemeente de omwonenden van de Lasondersingel tussen de  Deurningerstraat en de H.B. Blijdensteinlaan geïnformeerd over de plannen voor het vervangen van de lindes in de middenberm van de Lasondersingel.

  • Sjors Zomer

    Er is in de zomervakantie voor de jeugd van alles te doen in Enschede