Culturele uitwisselingsproject Enschede en Partnerschaftsverein Enschede-Munster (PEM)

03 juni 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In het kader van jaarlijks terugkerende ‘Tolle Woche’ in Enschede, organiseert de nog jonge Partnerschaftsverein Enschede-Munster in de Week van de Amateurkunst, samen met de gemeente Enschede o.a. een bezoek aan Kunst in het Volkspark, het grootste kunstevenement in Twente, op zondag 9 juni a.s.

Leden en aspirant-leden uit Munster en Enschede zijn uitgenodigd om dit jaarlijks terugkerende fenomeen te bezoeken om niet alleen kennis te maken met het mooi 150-jarige Volkspark, maar krijgen ook de mogelijkheid om het werk van uiteenlopende kunstenaars waaronder enkele van onze leden uit Munster, te bewonderen.  Ook kan men ’s middags de binnenstad bezoeken,
De bijzondere horeca, optredens en livemuziek maken van Kunst in het Volkspark het grootste én gezelligste kunstevenement van Twente waar de zustersteden niet mogen ontbreken.

Voor de Munsteraner is dag is inclusief vervoer van en naar Munster en alle leden worden door het bestuur in de VIP-tent verwelkomd. 
(Voor aspirantleden geldt een kleine bijdrage; Voordeel is dat zij dan wél gelijk lid zijn van de Partnerstadverein.)

De Partnerstadverein Enschede-Munster (afgekort PEM) is in 2022 opgericht nadat de burgemeesters van de steden Munster en Enschede op 21 september 2021 het partnerstaddocument in de Friendenssaal hebben ondertekend, en biedt sinds een jaar een netwerkplatform voor burgers uit Enschede en Münster;  De PEM organiseert voor (potentiële) leden bijeenkomsten en reizen naar de respectievelijke partnersteden of helpt bij gezamenlijke projecten tussen verschillende instellingen of belangengroepen. 

De bijeenkomst worde medegefinancierd door het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ihkv het Interreg-programma.