De 9e editie van het Maker Festival Twente

22 april 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Van 2 t/m 5 mei is het zover: de 9e editie van het Maker Festival Twente! Een festival voor alle leeftijden en iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technieken, technologieën, creativiteit en innovatie.

Creëer je eigen Maak Experience in de vele labs, inloopactiviteiten en workshops en ontdek nieuwe makers. Tip: tot en met  eind mei gaat het festival on tour door Twente!

Festivalprogramma 2 t/m 5 mei Makerfestival in Roombeek

Op en rond het festivalterrein voor Tetem in Enschede kun je elke dag van 12:00 tot 17:00 uur van alles bekijken, beleven en vooral doen. Het is dé plek voor de eerste kennismaking met maken en techniek. Of je nu 4 of 88 bent, iedereen is van harte welkom.

Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe zelf mee. Ga aan de slag met elektro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen. Of ontdek in de tentoonstelling Kindness Practice van Handi Kim met een interactieve motion capture game en animatie de kracht van vriendelijkheid. Maar er is meer!

Maak je lievelingsdier of instrument als neonobject in het MaakLab of ontwerp je eigen textielsticker in het EnschedeLab. Ga de competitie aan met je zelfgebouwde robot bij het RoboTeam van de Universiteit Twente. Laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek of doe waterproefjes in het WaterLab. En vergeet niet om je eigen pannenkoek te printen of een heerlijke koffie te drinken in het Tetem café naast het GraafLab.

Wil je meedoen, maar liever dichter bij huis?

Dat kan! Een deel van het Maker Festival toert van 1 t/m 31 mei door de regio zodat iedere inwoner van Twente tijdens een Maakdag in de eigen bibliotheek, museum of theater kan experimenteren met creatieve (maak)technieken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. En ontdekt je wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio!

Bekijk alle data en locaties van de dag festivals in Twente en het complete programma van het meerdaagse Maker Festival in Enschede op www.makerfestivaltwente.nlexterne-link-icoon

Het Maker Festival Twente is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Gemeente Hengelo en Almelo Promotie.